Πρόστιμα και πινακίδες για τους ποδηλάτες - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Κυριακή, Νοεμβρίου 05, 2017

Πρόστιμα και πινακίδες για τους ποδηλάτες

Την τοποθέτηση νέων φαναριών στο οδικό δίκτυο της χώρας μαζί με 23 καινούργιες πινακίδες και τη σταδιακή νομιμοποίηση κυκλοφορίας των ποδηλατών μέσα σε όλες τις λεωφορειολωρίδες περιλαμβάνει το νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών.

Μάλιστα, προβλέπεται συνεργασία του ΥΠΟΜΕΔΙ και των ΟΤΑ για να δημιουργήσουνένα ενιαίο σχέδιο προκειμένου οι οδηγοί αυτοκινήτων και ποδηλάτων να εναρμονιστούν σε ένα διαφορετικό σύστημα.

Κάθε δήμος, μετά την ψήφιση του σχεδίου νόμου, θα πρέπει να εφαρμόσει ένα πλάνο με το οποίο θα φτιάξει σηματοδότηση για τους υπάρχοντες ποδηλατοδρόμους. Για όσες όμως περιοχές δεν έχουν (σ.σ.: ποδηλατοδρόμους), επιβάλλεται να εγκαταστήσουν έστω πινακίδες και φανάρια και οι οδηγοί ποδηλάτων να κινούνται νόμιμα πια στις λεωφορειολωρίδες. Αναμένονται το αμέσως επόμενο διάστημα σχετικές υπουργικές αποφάσεις, στις οποίες θα προσδιορίζονται τα πρόστιμα για τους παραβάτες ποδηλάτες.

Σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη, η απουσία ενιαίου σχεδίου, για το πού δηλαδή μπορούν να μετακινούνται τα ποδήλατα, οφείλεται στην έλλειψη υποδομών και σε αυτή τη φάση το ΥΠΟΜΕΔΙ αναγκάστηκε μόνο να ενσωματώσει τη συγκεκριμένη ενότητα. Οπως εξήγησε, για να υπάρξει κάτι περισσότερο από τη σηματοδότηση, χρειάζεται οι δήμοι και οι φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης να συνεργαστούν ούτως ώστε «να υπάρξει ένας ενιαίος σχεδιασμός». Ωστόσο, όπως τόνισε ο κ. Σπίρτζης κατά την παρουσίαση του νομοσχεδίου, υπάρχουν τμήματα ποδηλατοδρόμων σε αρκετές περιοχές.

Δείτε τι περιλαμβάνει το νομοσχέδιο ΕΔΩ.
Πηγή: dikaiologitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add