ΠΕΤΡΕΣ ΧΟΛΗΣ –ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Σάββατο, Οκτωβρίου 21, 2017

ΠΕΤΡΕΣ ΧΟΛΗΣ –ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

 Γράφει η Ομοιοπαθητικός MD Τυλλιανάκη Δήμητρα

Η χοληδόχος κύστη είναι μια μικρή σε σχήμα αχλαδιού θήκη που μπαίνει πίσω από τους λοβούς του ήπατος. Κύρια εργασία της είναι να αποθηκεύει την πλούσια σε χοληστερόλη χολή που εκκρίνεται από το ήπαρ. Η χολή βοηθά το σώμα σας να χωνέψει τα λιπαρά τρόφιμα. Μια ποικιλία από προβλήματα μπορούν να εμφανιστούν στη χοληδόχο κύστη, όπως ο σχηματισμός λίθων,και ή φλεγμονή που ονομάζεται χολοκυστίτιδα.
Τα προβλήματα της χοληδόχου κύστεως προκαλούνται:Aπό την παχυσαρκία, τη γρήγορη απώλεια βάρους, την λήψη αντισυλληπτικών, την δυσκοιλιότητα, τις λιπαρές τροφές, δίαιτες χαμηλές σε φυτικές ίνες, της τροφικές αλλεργίες, τη κληρονομικότητα και από το στρές τα νεύρα και τον θυμό ( δεν είναι τυχαίο αυτό που λέει ο λαός»μου πρήξες το συκώτι».

Μερικά από τα προειδοποιητικά σημάδια που μπορεί να έχετε είναι έντονος πόνος στη χοληδόχο κύστη, κακή πέψη του λίπους, ροδόχρους ακμή του δέρματος και προβλήματα του εντέρου. Πολλοί άνθρωποι, κυρίως οι ηλικιωμένοι και οι γυναίκες, έχουν συχνότερα προβλήματα Εβδομήντα τοις εκατό των προβλημάτων ευθύνονται οι χολόλιθοι. Οι χολόλιθοι σχηματίζονται όταν η χολή περιέχει υπερβολικές ποσότητες χοληστερόλης. Όταν δεν υπάρχει αρκετή χολή για να κορεστεί η χοληστερόλη, η χοληστερόλη αρχίζει να κρυσταλλώνετε και έτσι δημιουργούνται οι χολόλιθοι. Οι χολόλιθοι (πέτρες) μπορούν να είναι εκεί για πολλά χρόνια χωρίς να δημιουργούν κανένα πρόβλημα, όμως σε μερικές περιπτώσεις δημιουργούν κολικό με αφόρητο πόνο.Στην περίπτωση αυτή εσείς θα κρίνετε αν θα πάτε για χειρουργική αφαίρεση ή αν το προσπαθήσετε με φυσικούς τρόπους.

Στο τμήμα της Ιπποκράτειας προσέγγισης υγείας του ολιστικού κέντρου ¨ΕΝ ΟΛΩ¨ μπορούμε να εφαρμόσουμε διάφορες μεθόδους για ανακούφιση από τα συμπτώματα και αν υπάρχουν ενδείξεις να προβούμε σε διάλυση και αποβολή των χολολίθων.

Το κέντρο μας διαθέτη μια μοναδική γεννήτρια συχνοτήτων του Dr Rife , το γνήσιο Plasma tube του Dr Rife με το οποίο θεράπευε και έκανε τα πειράματά του πάνω στους ιούς και τα βακτήρια, το Papimi, και το zapper της Αμερικανίδας Dr Clark .

Σε όλα αυτά υπάρχουν ειδικά πρωτόκολλα βασισμένα στην κβαντική ιατρική για τον πόνο, για τις φλεγμονές, για παράσιτα, για αποτοξίνωση από βαρέα μέταλλα όπως μόλυβδο υδράργυρο, κάδμιο και για τους χολόλιθους τα οποία βοηθούν αρκετά μαζί με διατροφή και φυσικά σκευάσματα.
ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΤΆΛΛΗΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΟΛΗ 

Τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες – Στόχος για τα 30-40g φυτικών ινών την ημέρα τα οποία που μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο της χολολιθίασης.

Τεύτλα, αγκινάρα, και χόρτα πικραλίδα – Αυτά τα λαχανικά συμβάλουν στη βελτίωση της ροής της χολής και διασπούν το λίπος. Δηλ όλα τα πικρά κάνουν καλό στο συκώτι-χολή.

Το λάδι καρύδας – Το λάδι καρύδας περιέχει την ευκολότερη αφομοιώσιμη μορφή λίπους.

Σπόροι με φύτρο όπως λιναρόσπορος, Chia, σπόροι κάνναβης και κολοκυθόσποροι είναι πιο εύκολο να αφομοιωθούν και μπορούν να μειώσουν τη φλεγμονή. Αλλά μόνο να καταναλώνετε 1-2 κουταλιές της σούπας από αυτούς ημερησίως.

Ωμοφαγία – Οι άνθρωποι που τρώνε μια διατροφή πλούσια φυτοφαγική, όπως φρούτα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς, σπόρους τείνουν να έχουν χαμηλότερη εμφάνιση χολόλιθων.

Πίνετε 6-8 ποτήρια νερό ημερησίως

Δεν υπάρχουν σχόλια: