Ο Mario ξανάρχεται αλλά πλέον δεν είναι… υδραυλικός - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 07, 2017

Ο Mario ξανάρχεται αλλά πλέον δεν είναι… υδραυλικός

Οι παλιοί gamers τον πρωτογνώρισαν ως ξυλουργό. Λίγο αργότερα στους περισσότερους (και λίγο νεότερους) συστήθηκε ως υδραυλικός! Ο Super Mario είναι για τους φανατικούς οπαδούς των ηλεκτρονικών παιχνιδιών κάτι σαν τον Μαγκάιβερ. Πλέον και λίγες ημέρες πριν την αποκάλυψη της νέας κονσόλας η Nintendo ξεκαθαρίζει πως ο θρυλικός ήρωας των video games δεν είναι ούτε ξυλουργός, ούτε υδραυλικός. Είναι ένας σύγχρονος αθλητικός τύπος.

Στην ιαπωνική ιστοσελίδα της Nintendo διευκρινίζεται πλέον ότι ο Mario δεν είναι πια υδραυλικός: «O Mario τα κάνει όλα τέλεια, είτε πρόκειται για τένις, για μπέιζμπολ, για ποδόσφαιρο ή για αγώνες αυτοκινήτων. Κάποια στιγμή, μάλιστα, πριν από πολύ καιρό, εργάστηκε ως υδραυλικός».

Για τους παλιούς, ωστόσο, ο Mario είχε συστηθεί στο κοινό μέσα από το παιχνίδι «Donkey Kong» το 1981, o Mario δεν ήταν υδραυλικός αλλά... ξυλουργός. «Εκεί είχαμε έναν γορίλα που είχε απαγάγει μια κοπέλα και πέταγε βαρέλια στον ήρωα που προσπαθούσε να τη σώσει. Επειδή το σκηνικό ήταν μια οικοδομή, αποφασίσαμε να τον κάνουμε ξυλουργό. Στο “Mario Bros.” του 1983 το μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού ήταν υπόγειο και υπήρχαν πολλοί σωλήνες, οπότε αποφασίσαμε να τον κάνουμε υδραυλικό», εξηγεί ο δημιουργός των παιχνιδιών με τον Μario, Σιγκέρου Μιγιαμότο.

Σήμερα η Nintendo φιλοδοξεί, να φτάσει και γιατί όχι να ξεπεράσει, με τη νέα κονσόλα τις 50 εκατομμύρια πωλήσεις του Super Nintendo Entertainment (SNE) το 1990.

Το SNES Classic βασίζεται στο NES Classic, το οποίο είχε κυκλοφορήσει μεν στα τέλη του περασμένου έτους, η διάθεσή του σταμάτησε ωστόσο απρόοπτα τον Απρίλιο απογοητεύοντας τους σκληροπυρηνικούς θαυμαστές της Nintendo.

«Το Super SNES Classic αναμένεται να κυκλοφορήσει από τις 29 Σεπτεμβρίου έως το τέλος του ημερολογιακού έτους 2017», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία, για να συνεχίσει: «Προσφέρουμε το SNES Classic εις αναγνώριση του μεγάλου ενδιαφέροντος που δείχνουν οι θαυμαστές για το κλασσικό μας περιεχόμενο».

Όπως αποκάλυψε μάλιστα το BBC, ανάμεσα στους τίτλους παιχνιδιών που αναμένεται να κυκλοφορήσουν για τη συσκευή θα είναι το Super Mario World, το Starfox και το Yoshi's Island.

Η τιμή της κονσόλας θα αποκρυσταλλωθεί στα 79 δολάρια στις ΗΠΑ, ενώ στην Ευρώπη αναμένεται να είναι λίγο ακριβότερη...

Δεν υπάρχουν σχόλια: