Βίντεο-σοκ μέσα από τον τυφώνα Ίρμα που θα σαρώσει τη Φλόριντα - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Κυριακή, Σεπτεμβρίου 10, 2017

Βίντεο-σοκ μέσα από τον τυφώνα Ίρμα που θα σαρώσει τη Φλόριντα

Πανικός στις ΗΠΑ - Εντολή εκκένωσης σε 6 εκατ. κατοίκους - Πάνω από 54.000 σε 320 καταφύγια - Τουλάχιστον 25 νεκροί μέχρι τώρα από το πέρασμα στην Καραϊβική - Μία «ανάσα» από τις αμερικανικές ακτές, με ανέμους 205 χλμ/ώραΠερισσότεροι από 6 εκατομμύρια κάτοικοι της Φλόριντας κλήθηκαν από τις αρχές να εγκαταλείψουν τις εστίες τους σήμερα, σύμφωνα με τον κυβερνήτη της Πολιτείας στις νοτιοανατολικές ΗΠΑ, που απειλείται από την άφιξη, εντός των προσεχών ωρών, του σφοδρού κυκλώνα Ίρμα.

Οι υπηρεσίες διάσωσης της Φλόριντας (Division of Emergency Management) «εκτιμούν ότι 6,3 εκατομμύρια κάτοικοι της Φλόριντας έλαβαν εντολή εκκένωσης», έναντι 5,6 εκατομμυρίων χθες το βράδυ, επισημαίνεται σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε το γραφείο του κυβερνήτη.

Περισσότεροι από 54.000 άνθρωποι έσπευσαν σε περίπου 320 καταφύγια που έχουν ανοίξει οι αρχές σε ολόκληρη την Φλόριντα, ενώ εκατοντάδες χιλιάδες άλλοι έχουν λάβει από μόνοι τους μέτρα προφύλαξης, πριν από την προβλεπόμενη άφιξη την Κυριακή το πρωί της Ίρμας.

Ο κυκλώνας έχει προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 25 ανθρώπων στην Καραϊβική. Tο καταστροφικό πέρασμα του κυκλώνα Ίρμα στοίχισε την ζωή σε τουλάχιστον 6 ανθρώπους στα βρετανικά υπερπόντια εδάφη, γνωστοποίησαν σήμερα οι τοπικές αρχές, την ώρα που οι κάτοικοι προετοιμάζονται για την άφιξη ενός νέου κυκλώνα, του Χοσέ.

«Υπάρχουν 5 επιβεβαιωμένοι θάνατοι» στις βρετανικές Παρθένες Νήσους, επισήμανε σε ένα μήνυμα προς το Γαλλικό Πρακτορείο η τοπική κυβέρνηση, απευθύνοντας έκκληση στους πολίτες να προετοιμαστούν για την άφιξη του κυκλώνα Χοσέ.

«Οι πολίτες πρέπει να σπεύσουν σε καταφύγια το αργότερο έως το απόγευμα, καθώς αναμένουμε την άφιξη του κυκλώνα Χοσέ, ο οποίος αναμένεται να προκαλέσει καιρικές συνθήκες επιπέδου τροπικής καταιγίδας» προειδοποιεί σε ένα δελτίο τύπου η Αρχή Διαχείρισης Καταστροφών των Νήσων.

Στο δελτίο τύπου σημειώνεται επίσης ότι έχουν προκύψει προβλήματα ασφαλείας «που σχετίζονται με λεηλασίες» και τονίζεται ότι από τις 18.00 έως τις 06.00 τοπική ώρα επιβάλλεται απαγόρευση κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με το τελευταίο ανακοινωθέν, ο τυφώνας Ίρμα, που υποβιβάστησε σε κατηγορία 3, θα πλήξει το κατώτερο άκρο της Φλόριντα, το West Key τις επόμενες ώρες, με ταχύτητες ανέμων 205 χλμ/ώρα. 


Βίντεο από κυνηγούς καταιγίδων μέσα από τον τυφώνα

Όταν ακούς τον κυβερνήτη της Φλόριντα να απευθύνει δραματική έκκληση στους κατοίκους να φύγουν όσο πιο μακριά μπορούν, διότι δεν θα επιβιώσουν από τον κυκλώνα-φονιά Ίρμα, τι δεν καταλαβαίνεις; Αν δεν σου κάνει καμία αίσθηση, τότε μάλλον ανήκεις σε αυτήν την ιδιαίτερη «φυλή» των «κυνηγών τυφώνων»!

Αυτή τη φορά, οι θεότρελοι αυτοί τύποι, δεν πήραν απλώς στο... κατώφλι έναν ανεμοστρόβιλο. Αυτή τη φορά επιβιβάστηκαν σε ένα αεροπλάνο, απογειώθηκαν και έσπευσαν απευθείας πάνω στον υπερκυκλώνα Ίρμα, ο οποίος σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά του στον Ατλαντικό και έπεται συνέχεια στη χερσόνησο της Φλόριντα.

Ενώ εκατομμύρια κάτοικοι εκκενώνουν τα σπίτια και τις περιοχές που μένουν, μία ομάδα μετρημένη στα δάκτυλα του ενός χεριού, όχι μόνο δεν έτρεξε μακριά, αλλά βάλθηκε να συγκρουστεί και να αναμετρηθεί με το χειρότερο στοιχειό της φύσης. Τον «Ιρμα-γεδδών».

Οι «κυνηγοί τυφώνων» κατέγραψαν μοναδικές και υπέροχες εικόνες από τον φονικό τυφώνα, πιο κοντά από κάθε άλλον και ακολούθως μπήκαν μέσα στην Ίρμα και κατέγραψαν με την κάμερα τη μανία της φύσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: