Ποτέ μη μετανιώνεις. αν είναι καλό, είναι υπέροχο. αν είναι κακό, είναι εμπειρία - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Κυριακή, Αυγούστου 20, 2017

Ποτέ μη μετανιώνεις. αν είναι καλό, είναι υπέροχο. αν είναι κακό, είναι εμπειρία

Εμπειρίες!
Τι είναι αυτό το τόσο μαγικό που τις δομεί;
Είναι η κάθε αντίδραση με το περιβάλλον! Με το φυσικό, με το υλικό, με το άυλο.
Το φυσικό αφορά την επαφή με τα δημιουργήματα που υπήρχαν πριν έρθεις σε αυτόν τον κόσμο και θα είναι εδώ αφού φύγεις.
Το υλικό, αφορά τα πράγματα που κατασκεύασε ο άνθρωπος. Τις συσκευές, τις συνθήκες, τα πράγματα. «Είδη» που μεταλλάσσονται…
Το άυλο, είναι το σημαντικότερο!

Στο άυλο ανήκουν οι δράσεις-αντιδράσεις των συμπεριφορών, η παιδεία, η ανακάλυψη σε κάτι που παλεύεις μόνος σου να βρεις λύση και βέβαια οι προϋπάρχουςες εμπειρίες, όχι οι δικές σου, αλλά αυτές που ακούς από άλλους. Όσο και να έχεις περπατήσει, πάντα υπάρχει κάτι να πάρεις από κάποιον, είτε είναι Άγιος, είτε εγκληματίας. Από όλους θα πάρεις και σε όλους θα δώσεις.
Άλλο το να το ακούς απλά βέβαια, και άλλο να το κάνεις σκηνή μπροστά σου σα να ήσουν προ εικοσαετίας σε κείνο το δωμάτιο. Ψάξε σε εκείνο το δωμάτιο την παραμικρή λεπτομέρεια που σου είπαν. Μπες στη λογική του δράστη (δράστης, αυτός που δρα) και του αποδέκτη. Δες την έκπληξη στα μάτια του και το πάγωμα στις κινήσεις του. Εκτίμησε την αντίδραση. Τότε είναι που αντιλαμβάνεσαι το λόγο που έγινε κάτι και από που προήλθε η αιτία. Τέλος θα δεις αν άξιζε.
Παραλλήλισέ το με το παρόν σου και όπου βρεις κοινά στοιχεία δράσε ανάλογα. Μη φοβηθείς ή μη προσπαθήσεις να είσαι πρωτότυπος. Έχουν περάσει εκατομμύρια από τη γη και τα έχουν κάνει σχεδόν όλα.
Τότε γίνεται και δίκη σου εμπειρία.
Το αν έδρασες σωστά ή όχι θα στο δείξει το αποτέλεσμα, όχι άμεσα, αλλά μετά ίσως από πολύ καιρό. Μπορεί να μην το θυμάσαι καν, αλλά θα έχεις όλη την πληροφορία μπροστά σου.

Υπογραφη: O εφτάψυχος . . .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add