Επιστημονικό τεστ προβλέπει τον χωρισμό! - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Δευτέρα, Ιουλίου 31, 2017

Επιστημονικό τεστ προβλέπει τον χωρισμό!

Αυτός είναι ένας τρόπος να προβλέψει κανείς πως μια ερωτική σχέση θα διαλυθεί: Να ανακαλύψει τι πιστεύει ο καθένας πραγματικά για το σύντροφό του. Σε νέα έρευνα που χρησιμοποιεί μια μέθοδο που δείχνει πώς οι άνθρωποι αυτόματα ανταποκρίνονται σε λέξεις. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, αν τους είναι εύκολο ή όχι να συνδέσουν λέξεις που αναφέρονται στο σύντροφό τους με λέξεις με καλή ή κακή σημασία.

Από την Ελληνική Εταιρεία Μελέτης Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας και το Ανδρολογικό Ινστιτούτο Αθηνών. Οι περισσότερες έρευνες για την επιτυχία των σχέσεων έχουν επικεντρωθεί στο πώς αισθάνονται οι άνθρωποι ο ένας για τον άλλο. Κι αυτό συνήθως γίνεται με την προφανή οδό: Τους ρωτάμε.

« Όμως η δυσκολία με αυτό είναι πως υποθέτει πως οι ίδιοι γνωρίζουν πόσο ευτυχείς είναι κι αυτό δε συμβαίνει πάντα.» λένε οι ειδικοί. «Και το χειρότερο είναι πως πολλοί άνθρωποι δε θέλουν να αποκαλύψουν αν αρχίζουν να αισθάνονται λιγότερο ευτυχισμένοι στη σχέση τους.» Γι’ αυτό οι επιστήμονες στράφηκαν σε μια τεχνική που χρησιμοποιείται συχνά για να αξιολογηθεί ο ρατσισμός και η προκατάληψη, και άλλα συναισθήματα που οι άνθρωποι δυσκολεύονται να παραδεχθούν στον εαυτό τους και στους ερευνητές.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο boro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add