«Ποδαρικό» με δύο κρουαζιερόπλοια στα Χανιά | Υποδοχή με χορούς και κεράσματα - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Δευτέρα, Απριλίου 03, 2017

«Ποδαρικό» με δύο κρουαζιερόπλοια στα Χανιά | Υποδοχή με χορούς και κεράσματα

Το «ποδαρικό» έκανε στο Λιμάνι της Σούδας το Thomson Celebration της εταιρείας Thomson Cruises που έχει σημαντική παρουσία στην Κρήτη τα τελευταία τρία χρόνια. Το πλοίο το οποίο μεταφέρει 1164 επιβάτες, έδεσε στις 9 το πρωί και θα παραμείνει στη Σούδα έως τις 6 το απόγευμα.

Μία ώρα νωρίτερα, είχε αγκυροβολήσει και το πολυτελές ”Pacific Princess”, μεταφέροντας 604 επιβάτες και 384 άτομα πλήρωμα. Το πλοίο, το οποίο έδεσε τελικά στη Σούδα αντί για το Ενετικό Λιμάνι όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί, θα αναχωρήσει στις 5 το απόγευμα.Η παρουσία των επισκεπτών από τα δύο πρώτα κρουαζιερόπλοια της σεζόν έγινε ιδιαίτερα αισθητή στο κέντρο της πόλης και φυσικά στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων.

Ο ανοιξιάτικος καιρός και η αρκετά αυξημένη θερμοκρασία ήταν σύμμαχος στην βόλτα των τουριστών τους οποίους υποδέχτηκε ο Δήμος Χανίων στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς με κεράσματα και παραδοσιακή μουσική.

Λίγο μετά τις 11.30 το πρωί στήθηκε πάγκος με γλυκίσματα, τσικουδιές και πορτοκαλάδες, ενώ οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ακούσουν παραδοσιακή μουσική και να δουν παραδοσιακούς χορούς από μικρούς χορευτές.Αξίζει να σημειωθεί ότι τα καταστήματα της Δημοτικής Αγοράς ήταν ανοιχτά και έτσι οι επισκέπτες έκαναν τη βόλτα τους στο αρχιτεκτονικό στολίδι της πόλης και αγόρασαν αναμνηστικά και τοπικά προϊόντα με σαφή προτίμηση στα βότανα, το μέλι και το τυρί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add