Το τυρί από το Πλατύ Ημαθίας που καταργεί το ψυγείο και μπαίνει στο ράφι - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Τετάρτη, Μαρτίου 08, 2017

Το τυρί από το Πλατύ Ημαθίας που καταργεί το ψυγείο και μπαίνει στο ράφι

Η τυροκομική "Polyphemus", από την Παρισινή SIAL αλλά και από τη Θεσσαλονίκη και τη DETROP, πήρε ουσιαστικά το πράσινο φως για να κάνει το επόμενο μεγάλο βήμα της στις αγορές του εξωτερικού, με ένα πρωτοπόρο, καινοτόμο προϊόν.

Η "Polyphemus", το καλοκαίρι, θα λανσάρει στην αγορά πλέον, το αφυδατωμένο τυρί από φέτα, ένα τυρί σε κυβάκια, με πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, που μπορεί να διατηρηθεί για δύο χρόνια στο ράφι, καταργώντας έτσι το ψυγείο. Πρόκειται για ένα προϊόν υψηλής θρεπτικής αξίας που μπορεί να καταναλωθεί σαν σνακ αλλά και να προστεθεί στις σαλάτες, απορροφώντας από τα λαχανικά και τo ελαιόλαδο ή τα dressings γενικότερα, την υγρασία που έχει η παραδοσιακή αιγοπρόβεια φέτα.

Τα πρώτα θετικά σχόλια εισέπραξε η "Polyphemus" στη SIAL, αλλά στη DETROP (3-6/3) ήταν που φάνηκαν οι μεγάλες προοπτικές της στο εξωτερικό καθώς εκδηλώθηκε πολύ ζωηρό ενδιαφέρον διανομέων από την Αμερική, την Ολλανδία, την Ιαπωνία και την Αυστρία, όπως είπαν στη Voria.gr οι επικεφαλής του τυροκομείου "Polyphemus Fine Dairy Products", ο μηχανολόγος μηχανικός Κωνσταντίνος Κουγιανός και η χημικός - τεχνολόγος τροφίμων, Κική Δομζαρίδου.

Αλλά η "Polyphemus", με τα διαφοροποιημένα τυροκομικά της, είχε ήδη δείξει τη δυναμική της για την διεθνή αγορά, όταν απέσπασε δύο βραβεία, στα Great Taste Awards του 2016, ένα με την σκληρή φέτα και ένα ακόμη με το αιγοπρόβειο τυρί με λιναρόσπορο.

Το αφυδατωμένο τυρί από φέτα και όχι η αφυδατωμένη φέτα, όπως τόνισε η κ. Δομζαρίδου, παράγεται στο τυροκομείο της "Polyphemus", στο Πλατύ Ημαθίας, επιχείρηση που μέχρι πρόσφατα ήταν γνωστή ως "Κουγιανός Τυροκομείο", μία μονάδα που αποκλειστικά παράγει φέτα συνεργαζόμενη με παραγωγούς γάλακτος από τους νομούς Ημαθίας, Πέλλας, Πιερίας αλλά και Θεσσαλονίκης.

"Ο ανταγωνισμός σε επίπεδο τιμών στην ελληνική αγορά, μας ώθησε, πριν δύο χρόνια, στην αναζήτηση διαφοροποιητικών χαρακτηριστικών. Αποτέλεσμα ήταν η κατάκτηση δύο σημαντικών διακρίσεων, δύο βραβείων στα Great Taste Awards, ενώ ακολουθούν δύο ακόμη προϊόντα, το αιγοπρόβειο τυρί με μέλι και το επίσης αιγοπρόβειο με καρπούζι, ένα έδεσμα εποχικό", είπε ο κ. Κουγιανός.

Σε αυτό τον τελευταίο χρόνο η "Κουγιανός Τυροκομείο", κατοχύρωσε το όνομα "Polyphemus" για Ελλάδα και Ευρώπη, τιμώντας έτσι και τον πρώτο τυροκόμο, πρόσωπο ομηρικό, υπέβαλε αίτηση στον Ο.Β.Ι. για την πιστοποίηση του αφυδατωμένου τυριού από φέτα σαν προϊόν καινοτόμο και, τοποθέτησε τα ξεχωριστά τυριά της στο Παρίσι, στο τμήμα τροφίμων της Gallery Lafayette, αλλά και σε καταστήματα delicatessen σε πόλεις της Γερμανίας.

Όμως το προϊόν που προκαλεί αίσθηση είναι το αφυδατωμένο τυρί από φέτα, το οποίο, όπως εξήγησε η κ. Δομζαρίδου, παράγεται από φέτα, αφού αυτή προηγουμένως ωριμάσει δυο μήνες, με την μέθοδο της αποξήρανσης χωρίς θέρμανση.

"Το συγκεκριμένο προϊόν περιέχει στα 100 γραμμάρια, 34 γραμμάρια πρωτεΐνης, έχει δηλαδή μία πολύ υψηλή περιεκτικότητα 34%, όταν η φέτα περιέχει πρωτεΐνη μόλις 14%. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά θρεπτικό προϊόν το οποίο επίσης έχει χαμηλή αλατότητα, 2,5% , η οποία μπορεί να ελαχιστοποιηθεί, προσαρμόζοντας το αφυδατωμένο τυρί στις ανάγκες συγκεκριμένων ομάδων καταναλωτών", τόνισε η κ. Δομζαρίδου.

Στη Detrop, η "Polyphemus" έδειξε την δυναμική της ελληνικής τυροκομίας, που στοχεύει στους πιο απαιτητικούς καταναλωτές της διεθνούς αγοράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add