Μήπως ο σύντροφός σας λέει ψέματα; 10 περιπτώσεις - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Παρασκευή, Μαρτίου 24, 2017

Μήπως ο σύντροφός σας λέει ψέματα; 10 περιπτώσεις

Όταν πρόκειται για τα μεγάλα πράγματα, πότε ξέρετε αν ένας άντρας λέει ψέματα ή όχι; Ορίστε μερικά σημάδια που δεν πρέπει να αγνοήσετε.
Η μεγάλη παύση

Μία άμεση ερώτηση συνήθως έχει άμεση απάντηση
Ποιος ήταν στο τηλέφωνο;
Ένας συνάδελφος. Έπρεπε να συζητήσουμε την αυριανή μεγάλη παρουσίαση
Που ήσουν χθες το βράδυ;
Ήμουν στο τάδε μπαρ με τα παιδιά. Νόμιζα πως στο είπα
 Αν χρειαστεί ένα δευτερόλεπτο και κάτι παραπάνω για να απαντήσει, μάλλον προσπαθεί να κερδίσει χρόνο για να πει κάποιο ψέμα.
Γιατί δεν απάντησες το τηλεφώνημά μου χθες;
Εμ… δεν είχα καταλάβει πως το κινητό μου ήταν στο αθόρυβο.

Νομίζω πως καταλάβατε.

Οπτική επαφή

Λένε πως τα μάτια είναι ο καθρέφτης της ψυχής και αυτό όντως αληθεύει. Οι ερασιτέχνες ψεύτες, συχνά είναι νευρικοί και αποφεύγουν να κοιτούν τον άλλον στα μάτια όταν λένε ψέματα. Όμως οι επαγγελματίες γνωρίζουν πως αν διατηρήσουν οπτική επαφή, τότε οι υποψίες μειώνονται.
Η γλώσσα του σώματος

Γνωρίζατε πως το 93% της επικοινωνίας είναι μη λεκτικό; Απίστευτο σωστά; Το στόμα του ίσως λέει κάτι αλλά το σώμα του είναι αυτό που έχει σημασία. Αν νομίζετε πως λέει ψέματα, παρατηρήστε τον προσεκτικά. Μήπως έχει αρχίσει να ιδρώνει; Μήπως σταύρωσε τα πόδια ή τα χέρια του; Μήπως αγγίζει συνεχώς τη μύτη του ή προσπαθεί με τα χέρια του να κρύψει το πρόσωπο του; Μήπως χρησιμοποιεί νευρικές χειρονομίες. Μήπως ανοιγοκλείνει συνέχεια τα μάτια του; Μήπως μιλάει πιο γρήγορα από ότι συνήθως; Αν η απάντησή σας είναι ναι στις περισσότερες απαντήσεις, το πιθανότερο είναι το ένστικτο σας να είναι αληθινό. Μάλλον σας λέει ψέματα.

Πάρα πολλές ή υπερβολικά λίγες λεπτομέρειες

Μερικοί άνθρωποι προσπαθούν να καλύψουν ένα ψέμα δίνοντας πολύ περισσότερες πληροφορίες από όσες θα έδιναν κανονικά. Άλλοι άνθρωποι προτιμούν να μην απαντούν σε πολλές ερωτήσεις που έχουν να κάνουν με το ψέμα.
Όπως και να έχει, αν έχετε αμφιβολίες ψάξτε το λίγο. Κάντε ερωτήσεις για τις λεπτομέρειες και δείτε τις αντιδράσει του. Αν τα έχει επινοήσει όλα, σίγουρα κάπου θα τον πιάσετε.

 Φέρεται εντελώς διαφορετικά τελευταία

Αυτό ισχύει περισσότερο αν προσπαθεί να σας κρύψει κάτι. Αν δεν είναι ο χαρούμενος τύπος που είναι συνήθως, φαίνεται μουτρωμένος, εκνευρίζεται εύκολα και ξεκινά καυγά οποτεδήποτε τον ρωτήσετε τι συμβαίνει, μάλλον λέει ψέματα.
 Μία ραγδαία αλλαγή προσωπικότητας μπορεί επίσης να έχει σχέση με μία φάση ή μία τραυματική εμπειρία. Αν όμως είναι ξαφνική, τότε δεν υπάρχει πιθανή εξήγηση.

 Γίνεται αμυντικός

Αυτό είναι λίγο περίπλοκο, διότι οι άνθρωποι από φυσικού τους γίνονται αμυντικοί όταν τους κατηγορείτε πως λένε ψέματα, άσχετα με το αν είναι ένοχοι ή όχι. Όμως αν η αμυντική του στάση έχει ξεπεράσει κάθε όριο και προσπαθεί σκληρά αλλά με αποτυχία να αποδείξει την αθωότητά του, τότε να είστε ιδιαίτερα προσεκτικές.

 Ξαφνικά γίνεται μυστικοπαθής

Όλοι μας θέλουμε τον ιδιωτικό μας χώρο, αλλά τίποτα δεν λέει «έχω κάτι να κρύψω» όπως μία ξαφνική τέτοιου είδους συμπεριφορά. Αν κλείνει απότομα το λάπτοπ κάθε φορά που μπαίνετε στο δωμάτιο, σβήνει συνεχώς το ιστορικό του, έχει το κινητό του ΠΑΝΤΑ μαζί του, δεν απαντά το κινητό ποτέ όταν είστε μπροστά και διαγράφει όλα τα μηνύματα, τότε είναι ολοφάνερο πως κάτι κρύβει.

 Ιστορικό στα ψέματα

Φυσικά οι άνθρωποι αξίζουν μία δεύτερη ευκαιρία, αλλά μερικοί απλά δεν καταλαβαίνουν πόσο τυχεροί είναι και αργά ή γρήγορα κάνουν ξανά το λάθος. Αν τον πιάσατε να κάνει κάτι κακό μία φορά και τώρα βλέπετε ξανά τα ίδια σημάδια, μάλλον πρέπει να του μιλήσετε για αυτό κατευθείαν.

 Αλλάξτε το θέμα και παρατηρήστε την αντίδρασή του

Την επόμενη φορά που πιστεύετε πως σας λέει ψέματα, απλά ακολουθήστε τη ροή και αλλάξτε θέμα φυσικά. Ύστερα προσέξτε την αντίδρασή του. Μήπως φαίνεται μπερδεμένος ή ανακουφισμένος; Σκεφτείτε το, αν εσείς προσπαθούσατε να πλασάρετε μία ψεύτική ιστορία και το άτομο που λέτε το ψέμα ξαφνικά αλλάζει θέμα, δεν θα υπήρχε άμεση ανακούφιση;
 Δεν θα πιστεύατε πως μόλις τη γλιτώσατε; Αυτό ακριβώς είναι αυτό που σκέφτεται και εκείνος. Αν όμως, φαίνεται μπερδεμένος για την ξαφνική αλλαγή θέματος τότε ίσως να σας λέει την αλήθεια.

Εμπιστευτείτε το ένστικτό σας

Η αλήθεια είναι πως τον ξέρετε καλύτερα από όλους. Αν νομίζετε πως κάτι δεν πάει καλά, μάλλον ισχύει. Αν δεν είναι ο εαυτός του τελευταία, ή αν δεν πιστεύετε αυτά που σας λέει, ήρθε η ώρα να σταματήσετε και να σκεφτείτε. Πολλοί από εμάς επιλέγουμε να αγνοήσουμε το ένστικτό μας και τα εμφανή σημάδια.

Μερικές φορές, το θέμα έχει να κάνει με την εμπιστοσύνη που υπάρχει στη σχέση. Αν δεν υπάρχει όμως, τότε μιλάμε για αντιμετώπιση. Η άμεση αντιμετώπιση δεν είναι εύκολη, αλλά είναι καλύτερη από το να χάσετε το μυαλό σας και να μαντεύετε καταστάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: