Hondos Center: Πρόστιμο πάνω από 1 εκ. ευρώ - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 03, 2017

Hondos Center: Πρόστιμο πάνω από 1 εκ. ευρώ

Συνολικό πρόστιμο πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ επέβαλε η Επιτροπή Ανταγωνισμού σε εταιρείες πώλησης καλλυντικών συμφερόντων των αδελφών Χόντου ιδιοκτητών των Hondos Center.
Το πρόστιμο επιβλήθηκε για πρακτικές που αφορούν σε συμμετοχή τους σε οριζόντια συμφωνία με αντικείμενο τον καθορισμό των τιμών λιανικής πώλησης των προϊόντων τους την περίοδο Ιουνίου 2013 - Ιουνίου 2016.

Στο πλαίσιο της διερεύνησης των καταγγελιών οι εταιρίες, συμφερόντων των αδελφών Χόντου, αποδέχθηκαν ανεπιφύλακτα τη συμμετοχή τους στην αποδιδόμενη παράβαση κι έτσι τα επιβαλλόμενο πρόστιμα για την κάθε εμπλεκόμενη εταιρεία μειώθηκαν κατά 15% από την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Υπενθυμίζεται ότι η Επιτροπή Ανταγωνισμού διενήργησε, ύστερα από καταγγελίες της εταιρείας Notos Com Συμμετοχές, έρευνα σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη χονδρική και λιανική πώληση καλλυντικών.

Το ένα σκέλος των καταγγελιών αφορούσε πέντε εταιρείες χονδρικής εμπορίας επώνυμων καλλυντικών και το δεύτερο τις εταιρείες υπό το σήμα «Hondos Center».

Σε ό,τι αφορά αυτό το δεύτερο σκέλος, η εισήγηση της Επιτροπής Ανταγωνισμού αναφέρει ως αντιανταγωνιστικές πρακτικές τις οριζόντιες και κάθετες συμφωνίες στις οποίες προέβησαν οι εταιρείες συμφερόντων των αδερφών Χόντου, υπό το πρίσμα του καθορισμού ενιαίων τιμών στη σχετική αγορά των καλλυντικών υψηλής ποιότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add