Η Goοgle ηχογραφεί στα κρυφά ΟΛΑ όσα λέμε και αποθηκεύει τις συζητήσεις μας. Δείτε ΠΟΥ θα τις ακούσετε και ΠΩΣ να τις διαγράψετε! - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 22, 2017

Η Goοgle ηχογραφεί στα κρυφά ΟΛΑ όσα λέμε και αποθηκεύει τις συζητήσεις μας. Δείτε ΠΟΥ θα τις ακούσετε και ΠΩΣ να τις διαγράψετε!

 Σύμφωνα με την εφημερίδα The Independent, η φωνητική αναζήτηση της Google δεν ανοίγει μόνο όταν της το ζητάτε. Αντιθέτως, καταγράφει σχεδόν τα πάντα. Όπως φαίνεται, η Google ξεκίνησε να το κάνει αυτό τον Ιούνιο του 2015. Αγχωθήκατε; Έχει και συνέχεια…

Όπως θα δείτε, μπορείτε να ακούσετε αυτές τις συνομιλίες που αποθηκεύει και συσχετίζει με το όνομά σας η εταιρία, απλά και μόνο μπαίνοντας σ’αυτή την ιστοσελίδαπου έστησαν.

Yπάρχει και αυτή η ιστοσελίδα που δείχνει πόσα ακριβώς ξέρει η Google για σας σε κάθε βήμα που κάνετε στο διαδίκτυο. Οι ιστοσελίδες αυτές περιέχουν πληροφορίες και από υπολογιστές αλλά και από κινητά Android από τα οποία έχετε συνδεθεί στον λογαριασμό σας.

Πώς να διαγράψετε αυτές τις ηχογραφήσεις:

Εάν δεν είστε χαρούμενοι με το γεγονός αυτό, μπορείτε να διαγράψετε αυτά τα αρχεία.

Δίπλα από κάθε τίτλο αρχείου, υπάρχει ένα κουτάκι.


Απλά διαλέξτε αυτό το κουτί και διαγράψτε το.
Πώς να σταματήσετε την Google από το να σας ηχογραφεί.
Τώρα, όπως τονίζει και ο The Independent, εάν σταματήσετε την Google από το να μαζεύει τα αρχεία σας, αυτό μπορεί να περιορίσει την λειτουργικότητα του κινητού σας ή της εφαρμογής.

Ωστόσο, εάν είστε κάποιος που νοιάζεται για τα προσωπικά του δεδομένα, σίγουρα το αξίζει. Απλά μην χρησιμοποιήσετε ποτέ ξανά την φωνητική αναζήτηση της Google.

Δείτε πώς να την απενεργοποιήσετε: 
Πηγαίνετε στις “Ρυθμίσεις “
Πηγαίνετε εκεί που λέει “Γλώσσα και εισαγωγή.”
Έπειτα, στο “Φωνητική πληκτρολόγηση Google.”
Μετά, πατήστε εκεί που λέει “Οk Google”
Τέλος, σύρτε προς τα αριστερά την επιλογή που λέει “από την εφαρμογή Google”
Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την βάση δεδομένων αυτή; Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί:

Πηγή: fanpage.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: