Καλαμαράκια γεμιστά με ρύζι και κουκουνάρι - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Σάββατο, Φεβρουαρίου 11, 2017

Καλαμαράκια γεμιστά με ρύζι και κουκουνάρι

 Υλικά για 4 άτομα:
1 κιλό καλαμάρια μέτριου μεγέθους (φρέσκα ή κατεψυγμένα)
3 κουτ. σούπας κουκουνάρι
2 φλιτζάνια ρύζι Καρολίνα
3/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ξερά, μετρίου μεγέθους, ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο
2-3 ντομάτες φρέσκιες, ψιλοκομμένες
3 κουτ. σούπας βασιλικό ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
150γρ. χυμό ντομάτας
αλάτι, πιπέρι

Καθαρίζετε τα καλαμαράκια αφαιρώντας τα εντόσθια και το κόκαλο. Τα πλένετε κάτω από τρεχούμενο νερό και κόβετε το κεφάλι μαζί με τα πλοκάμια τους.
Ζεσταίνετε το μισό λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε τα κρεμμύδια, ίσα να μαραθούν λίγο. Προσθέτετε τα ψιλοκομμένα πλοκάμια, το σκόρδο, το κουκουνάρι και σοτάρετε για λίγο ακόμη.
Ρίχνετε το ρύζι, την ψιλοκομμένη ντομάτα, το βασιλικό και το μαϊντανό. Ανακατεύετε για 2-3 λεπτά με ξύλινο κουτάλι, αλατοπιπερώνετε και αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ώστε να κρυώσει λίγο η γέμιση.
Γεμίζετε ένα-ένα τα καλαμάρια με τη γέμιση του ρυζιού, χωρίς να τα ξεχειλίζετε (υπολογίστε ότι το ρύζι θα φουσκώσει στο ψήσιμο), και τα κλείνετε στην άκρη με μια οδοντογλυφίδα.
Τοποθετείτε τα γεμισμένα καλαμάρια σε ταψί ή γάστρα με καπάκι και τα περιχύνετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Αναμιγνύετε σε ένα ποτήρι το χυμό της ντομάτας με λίγο νερό και αλατοπίπερο και περιχύνετε τα καλαμάρια. Πασπαλίζετε το φαγητό με λίγο επιπλέον βασιλικό ψιλοκομμένο και το ψήνετε σκεπασμένο με καπάκι ή αλουμινόχαρτο, σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 1 ώρα περίπου, μέχρι να ψηθούν τα καλαμάρια και να φουσκώσει η γέμιση.

Σερβίρετε το φαγητό ζεστό ή χλιαρό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add