Θεσσαλονίκη: 50.000 κάτοικοι θα απομακρυνθούν απο τα σπίτια τους, για εξουδετέρωση βόμβας του Β'Παγκ.Πολέμου. - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 06, 2017

Θεσσαλονίκη: 50.000 κάτοικοι θα απομακρυνθούν απο τα σπίτια τους, για εξουδετέρωση βόμβας του Β'Παγκ.Πολέμου.

Την Κυριακή προγραμματίζεται να γίνει η προσπάθεια από το στρατό για την απενεργοποίηση και τη μεταφορά της βόμβας, που βρέθηκε προ ημερών στον δήμο Κορδελιού Ευόσμου, ανέφερε σήμερα ηαντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, ενημερώνοντας για το θέμα το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας.


Το θέμα πλέον χειρίζεται η Περιφέρεια, με συντονίστρια την αντιπεριφερειάρχη Βούλας Πατουλίδου, ενώ την επιχείρηση εμπλέκονται ο δήμος Δέλτα, ο δήμος Αμπελοκήπων- Μενεμένης και το μεγαλύτερο βάρος πέφτει στον δήμο Κορδελιού - Ευόσμου. "Όλα θα πάνε καλά, απλά θέλει την οργάνωση. Για να είμαστε σίγουροι θα υπάρχει απομάκρυνση των κατοίκων σε ακτίνα δυο χιλιομέτρων από το σημείο που βρέθηκε η βόμβα. Μπορεί να είναι 50.000 αλλά και περισσότεροι κάτοικοι, γιατί δεν πρόκειται για αραιοκατοικημένη περιοχή. Το μεγαλύτερο βάρος πέφτει στο δήμο Κορδελιού - Ευόσμου" δηλώνει στο Seleo η Βούλα Πατουλίδου. 

Eπιπλέον όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ. Πατουλίδου επισήμανε ότι θα απαιτηθεί απομάκρυνση του πληθυσμού και για το λόγο αυτό η οργάνωση του εγχειρήματος πρέπει να γίνει με προσοχή. "Ο εκσκαφέας έσκαψε και στα τέσσερα εκατοστά βρέθηκε η βόμβα, που δεν είχε εκραγεί από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Έχει μέσα 150 κιλά εκρηκτικά, γεγονός που σημαίνει ότι χρήζει αντιμετώπισης. Δεν θα τη θάψουμε, γιατί αν τη θάψουμε θα μας θάψει αυτή. Θα γίνει ένα οργανωμένο σχέδιο, ώστε να απομακρυνθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο" ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η κ. Πατουλίδου γνωστοποίησε ότι χθες έγινε σύσκεψη για το θέμα στην Περιφέρεια με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (στρατό, Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, δήμους, ΕΚΑΒ κ.α.), ενώ νέα συνάντηση θα πραγματοποιηθεί αύριο και στη συνέχεια θα οργανωθεί σχέδιο για την ενημέρωση του κόσμου.
"Εκείνο που απευχόμαστε είναι ο πανικός, γιατί αυτοί που οργανώνουν το εγχείρημα θέλουν να κάνουν την καλύτερη δυνατή δουλειά" πρόσθεσε.
Διευκρίνισε, τέλος, ότι αντίστοιχο περιστατικό δεν έχει αντιμετωπιστεί στο παρελθόν, καθώς έχουν μεν απομακρυνθεί βόμβες, αλλά όχι από κατοικημένες περιοχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: