Τα 3 χαρακτηριστικά που έχουν όλα τα πραγματικά ευτυχισμένα ζευγάρια - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Κυριακή, Φεβρουαρίου 19, 2017

Τα 3 χαρακτηριστικά που έχουν όλα τα πραγματικά ευτυχισμένα ζευγάρια

 Artist: Christopher Clark

Ελευθερία, ευτυχία για τον άλλο και θαυμασμός

Πολλά ζευγάρια πιστεύουν ότι διατηρούν μια όμορφη και υγιή σχέση, αρκετές φορές όμως τα πράγματα δεν είναι ακριβώς όπως τα έχουν στο μυαλό τους.Η Esther Perel, παγκοσμίως γνωστή ειδικός στον τομέα των σχέσεων, έχει δουλέψει στη καριέρα της με εκατοντάδες ζευγάρια από όλο τον κόσμο.Κατά τη διάρκεια των αμέτρητων συνεδριών που έχει κάνει με ζευγάρια κάθε τύπου, παρατήρησε κάποια κοινά στοιχεία που χαρακτηρίζουν όλες τις πραγματικά ευτυχισμένες σχέσεις.Όπως λέει τα ευτυχισμένα ζευγάρια έχουν πάντα τα ακόλουθα τρία χαρακτηριστικά. Αναγνωρίζετε κάποιο (ή ιδανικά όλα) στη δική σας σχέση;

1. Θέλουν πάντα να μάθουν περισσότερα ο ένας για τον άλλο
«Τα πραγματικά ακμάζοντα ζευγάρια διατηρούν καθόλη τη διάρκεια της σχέσης τους την περιέργεια που είχαν ο ένας για τον άλλο στην αρχή της σχέσης. Δεν ισχυρίζονται πως γνωρίζουν τα πάντα για τον σύντροφό τους.
Δεν προσποιούνται πως ξέρουν τι πρόκειται να πει ο άλλος πριν καν ανοίξει το στόμα του».

2. Χαίρονται πραγματικά για τον σύντροφό τους
«Είναι επίσης άνθρωποι που είναι σε θέση να απολαύσουν πραγματικά τη χαρά του άλλου, ακόμα κι αν ο λόγος για τον οποίο είναι χαρούμενοι δεν έχει καμία σχέση με αυτούς. Χαίρομαι για εσένα, για αυτό που συμβαίνει σε εσένα.
Αυτό δείχνει γενναιοδωρία, καλοσύνη και κάνει τον οποιονδήποτε να θέλει να επιστρέψει σπίτι για να τα βρει όλα αυτά».

3. Διατηρούν τις ξεχωριστές προσωπικές τους ζωές μέσα στη σχέση
«(Τα ευτυχισμένα ζευγάρια) είναι άνθρωποι που σέβονται πολύ την ατομικότητα του συντρόφου τους. Αυτό σημαίνει πως είναι ζευγάρια που συχνά δίνουν άπλετο χώρο στον άλλο για να αναπνεύσει, (τον αφήνουν να χαθεί στους δικούς του) εσωτερικούς κόσμους σκέψης, επιδιώξεων, ασχολιών, παθών και φιλιών.

Σε αντίθεση με τους “πεινασμένους” ανθρώπους που ο καθένας προσπαθεί να τραφεί από τον άλλο».
Όπως λέει η Perel «αυτά τα τρία στοιχεία, η ελευθερία, η ευτυχία για τον άλλο και ο θαυμασμός, είναι τα βασικά στοιχεία των επιτυχημένων σχέσεων».


Δεν υπάρχουν σχόλια: