Θεσσαλονίκη: Σε 24ωρη απεργία αύριο οι εργαζόμενοι στην ΕΥΑΘ - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 27, 2016

Θεσσαλονίκη: Σε 24ωρη απεργία αύριο οι εργαζόμενοι στην ΕΥΑΘ


24ωρη απεργία θα πραγματοποιήσουν αύριο οι εργαζόμενοι στην ΕΥΑΘ, όπως είπε μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Πρακτορείο 104,9 fm» ο πρόεδρος των εργαζομένων της ΕΥΑΘ, Γιώργος Αρχοντόπουλος. «Σήμερα κάνουμε τρίωρη στάση και αύριο 24ωρη απεργία. Παράλληλα θα αποφασίσουμε για περαιτέρω κινητοποιήσεις. Ουσιαστικά τώρα αρχίζουν οι αγώνες, καθώς με την ψήφιση του νομοσχεδίου δεν τελειώνει εδώ το θέμα», ανέφερε ο κ. Αρχοντόπουλος. Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι στην ΕΥΑΘ αντιδρούν στην ένταξη της εταιρείας στο υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων.

Ο ίδιος εξέφρασε και τον προβληματισμό του για το μέλλον της ΕΑΥΘ. «Προσπαθούν να μετατρέψουν το νερό από κοινωνικό αγαθό σε εμπόρευμα. Το 2011 λέγαμε ότι το υπερταμείο είναι η μαύρη τρύπα της δημόσιας περιουσίας. Τώρα πρέπει να έχει κέρδος για να μπορεί να ξεπληρώνει το χρέος ως Ελλάδα. Ακούσαμε για στρατηγικό επενδυτή, άρα δίνουν και το μάνατζμεντ. Είναι σίγουρο ότι θα υπάρξουν μείωση των επενδύσεων και μείωση της αγοράς εργασίας. Η κυβέρνηση στήριξε τον αγώνα κατά της ιδιωτικοποίησης όλη την προηγούμενη 10ετία», τόνισε και πρόσθεσε:

«Να ζητήσω και συγγνώμη από τους πολίτες που πιθανόν να ταλαιπωρηθούν από τη στάση εργασίας. Οι πολίτες θα μπορούν κατά τη διάρκεια της στάσης να εξυπηρετούνται στα τμήματα των λογαριασμών και των συμβολαίων. Σε αυτόν τον αγώνα θέλουμε τον πολίτη δίπλα μας. Η εταιρεία έχει λίγο κόσμο. Ωστόσο έχουν δρομολογηθεί 150 προσλήψεις που θα βοηθήσουν την κατάσταση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: