8 οι υποψήφιοι για τις τηλεοπτικές άδειες - Εκτός το Εpsilon - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Τρίτη, Αυγούστου 30, 2016

8 οι υποψήφιοι για τις τηλεοπτικές άδειες - Εκτός το Εpsilon

 Της Ναταλίας Ανδρικοπούλου

Εκτός διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες μένει το κανάλι Epsilon στο παρά πέντε της δημοπρασίας καθώς η εγγυητική επιστολή ύψους 3 εκατομμυρίων που κατέθεσε το κανάλι δεν έγινε αποδεκτή της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Σύμφωνα με την απόφαση που υπογράφει ο Γενικός Γραμματέας Λευτέρης Κρέτσος που βασίστηκε στο πρακτικό της Ειδικής Επιτροπής Διενέργειας του Διαγωνισμού, η εγγυητική επιστολή της εταιρείας Ραδιοτηλεοπτική Α.Ε. (κανάλι Epsilon) δεν έγινε αποδεκτή καθώς δεν πληροί τις προϋποθέσεις της προκήρυξης και του νόμου κατά τρεις τρόπους:

έχει διάρκεια ισχύος 36 ημέρες (ενώ θα έπρεπε να έχει διάρκεια 360 ημέρες), είναι μεταβιβάσιμη ενώ θα έπρεπε να είναι μη μεταβιβάσιμη και έχει συνταχθεί κατά πρότυπο ΜΤ 799 Ι ενώ στην προκήρυξη ζητείται να συνταχθεί κατά πρότυπο, ΜΤ 760.

Αντιθέτως, αποδεκτές από την Ειδική Επιτροπή Διενέργειας του διαγωνισμού έγιναν οι εγγυητικές επιστολές (προϋπόθεση για τη συμμετοχή στη δημοπρασία) που κατέθεσαν οι υπόλοιποι οκτώ υποψήφιοι, συμπεριλαμβανομένου του Χρ. Καλογρίτσα καθώς κρίθηκε ότι πληρούν όλες τις απαιτούμενες από το νόμο και την προκήρυξη προϋποθέσεις.

Μετά από αυτή την εξέλιξη που αλλάζει τα δεδομένα στο παρά πέντε, στη δημοπρασία που ξεκινά το πρωί της Τρίτης στις 9 θα λάβουν μέρος οκτώ υποψήφιοι οι οποίοι θα διεκδικήσουν τέσσερις άδειες.

Ο αποκλεισμός του Epsilon ανεβάζει τις πιθανότητες για κάθε συμμετέχοντα σε 50-50 .

Οι οκτώ υποψήφιοι είναι τα υφιστάμενα κανάλια Star, ANT1, Αlpha και ΣΚΑΙ και οι νέοι παίκτες ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ του Βαγγέλη Μαρινάκη, Dimera του Ιβάν Σαββίδη, η εταιρεία του γιου του Χρ. Καλογρίτσα, Ιωάννη-Βλαδίμηρου και ο Ανεξάρτητος Πάροχος.



Πηγή: real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: