Όταν Γεννήθηκε, οι Νοσοκόμες δεν έκαναν καν τον Κόπο να τον Καθαρίσουν. Λίγο αργότερα όμως, έγινε το Θαύμα! - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Πέμπτη, Ιουνίου 30, 2016

Όταν Γεννήθηκε, οι Νοσοκόμες δεν έκαναν καν τον Κόπο να τον Καθαρίσουν. Λίγο αργότερα όμως, έγινε το Θαύμα!

Όταν η Sierra Yoder πήγε μαζί με τον άντρα της για υπέρηχο στις 22 εβδομάδες, με σκοπό να μάθει το φύλο του μωρού της, σοκαρίστηκε επειδή ο γιατρός την έστειλε σε έναν νευροχειρούργο.
Λίγο αργότερα, το μωρό τους διαγνώστηκε με εγκεφαλοκήλη, μια πάθηση που συμβαίνει σε 1 ανά 10.000 μωρά και στην οποία ένα μέρος ή ολόκληρος ο εγκέφαλος βρίσκεται έξω από το κρανίο, σε μια προεξοχή σαν κύστη.

Αν και οι γιατροί αρχικά πίστευαν ότι ο Bentley είχε μικρές πιθανότητες να επιβιώσει, είναι πλέον στο σπίτι του μετά από μια πρωτοποριακή εγχείρηση που έβαλε τον εγκέφαλο μέσα στο κρανίο του. 
 “Αν τα καταφέρει”, είπε η 25χρονη Yoder ότι της είπαν οι γιατροί, “δεν θα είναι συμβατός με την ζωή. Δεν είχαμε ελπίδες.” Το ζευγάρι είχε σχεδιάσει να κάνει έκτρωση, αλλά αποφάσισαν να μην το κάνουν. “Δεν μπορούσα να το κάνω”, εξηγεί η Yoder στο παρακάτω βίντεο. “Ήμουν πεπεισμένη ότι δεν θα κατέληγε όπως νόμιζαν.”

Οι γιατροί έδωσαν στην συνέχεια στο ζευγάρι πληροφορίες για γραφεία κηδειών, προετοιμάζοντας τους για την πιθανότητα να πεθάνει ο Bentley ακριβώς μετά την γέννα. Η Yoder πήγε στο νοσοκομείο για να γεννήσει στα τέλη Οκτώβρη του περασμένου έτους με μόνο ένα φορμάκι για να θάψει τον γιο της.

 Όταν γεννήθηκε ο Bentley, η οικογένεια του τον κρατούσε για ώρες – μέχρι που πέρασε το κρίσιμο σημείο των 36 ωρών και έκλαιγε, ανέπνεε και κουνιόταν.

Τον κοιτούσαν όλοι. Οι γιατροί είπαν στην οικογένεια να πάρουν τον Bentley και να κανονίσουν ιατρική περίθαλψη για το σπίτι. Αν και το μωρό δυσκολευόταν να αναπνεύσει και οι γιατροί συνέχισαν να πιστεύουν ότι δεν θα τα βγάλει πέρα, τελικά τα κατάφερε.
 Στους 4 μήνες, οι γονείς του τον πήγαν σε μια κλινική όπου έμαθαν ότι χρησιμοποιεί μεγάλο μέρος του εγκεφάλου του που προεξείχε από το κρανίο και ήταν πλέον καλυμμένο από τα ξανθά του μαλλιά.
Η μάζα δεν μπορούσε απλά να αφαιρεθεί, αλλά η οικογένεια πήγε το μωρό και σε ένα άλλο νοσοκομείο παίδων για δεύτερη γνώμη. Εκεί, οι γιατροί άρχισαν να δημιουργούν τρισδιάστατα μοντέλα του κρανίου του και να σκέφτονται πώς θα μπορούσαν να επέμβουν.

 Αφού έκαναν τις μετρήσεις, οι γιατροί κατάλαβαν ότι έπρεπε να μεγαλώσουν το κρανίο του Bentley με φυσικό τρόπο για να χωρέσει ο εγκέφαλος του. Έκοψαν το κρανίο του κάθετα και έβαλαν μέσα ειδικές πλάκες για να το κρατήσουν προσωρινά ανοιχτό.

 Το χειρουργείο έγινε στις 24 Μαΐου – το κρανίο του Bentley ήταν αρκετά γερό για να αντέξει το χειρουργεία, αλλά η αναμονή αύξανε τον κίνδυνο να εκραγεί η εγκεφαλοκήλη. Το χειρουργείο διήρκεσε 6 ώρες και ο Bentley επέστρεψε σπίτι μετά από μερικές εβδομάδες.

Αν και έχει επιστρέψει στο νοσοκομείο αρκετές φορές λόγω κάποιων υγρών, η Yoder λέει ότι ο Bentley μπορεί πλέον να στηρίζει το κεφάλι του, να τρώει και να χαμογελά. Κανείς δεν είναι σίγουρος όμως για το πώς θα είναι το μέλλον του.
“Λόγω της διαφορετικότητας του εγκεφάλου του, δεν υπάρχει κάποιος με τον οποίο να μπορούμε να τον συγκρίνουμε”, λέει η Yoder, αλλά οι γιατροί πιστεύουν ότι “θα έχει μια ικανοποιητική ζωή. Απλά πρέπει να το πάμε βήμα βήμα.”
Σε ένα email προς το Cosmopolitan.com, η Yoder γράφει “Είμαστε όλοι ενθουσιασμένοι που είμαστε σπίτι με το χαρούμενο, υγιές μωρό μας! Δεν εγκαταλείψαμε ποτέ τον Bentley και θα είμαστε για πάντα ευγνώμονες προς τους γιατρούς του Νοσοκομείου Παίδων της Βοστόνης που δεν τον εγκατέλειψαν ούτε κι εκείνοι.”
Credit: hefty.co

Δεν υπάρχουν σχόλια: