Νέο voucher σε 26.000 ανέργους του ΟΑΕΔ ηλικίας 29 – 64 με αμοιβή 5.500 € - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 22, 2016

Νέο voucher σε 26.000 ανέργους του ΟΑΕΔ ηλικίας 29 – 64 με αμοιβή 5.500 €

Στην τελική ευθεία έχει μπει η προώθηση του προγράμματος επιταγής κατάρτισης και απασχόλησης (voucher), με στόχο έως 26.000 ανέργους – ωφελούμενους, ηλικίας 29-64 ετών.

Έως τα μέσα Μαρτίου, αναμένεται το υπουργείο Εργασίας να προβεί στις σχετικές ανακοινώσεις μιας και το πρόγραμμα θα παρέχει εκτός από την οικονομική στήριξη προς τους ανέργους και εγγυημένη απασχόληση για ένα εξάμηνο μετά τη λήξη του. Το πρόγραμμα, που αποτελεί προσωπικό στοίχημα της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας, κας Ράνιας Αντωνοπούλου, έχει αλλάξει ριζικά σε σχέση με την αρχική δομή του.

Προβλέπει αυξημένη επιδότηση για τους ανέργους και μειωμένη προς τους φορείς κατάρτισης, ενώ θα αφορά 10 κλάδους της οικονομίας και 44 ειδικότητες. Από τα έως τώρα στοιχεία, προκύπτει ότι οι άνεργοι που θα προσληφθούν στις ιδιωτικές επιχειρήσεις θα λάβουν, μαζί με την εργοδοτική συμμετοχή, ποσό 5.500 ευρώ. Ανάμεσα στους κλάδους της οικονομίας που θα απευθυνθεί το πρόγραμμα, είναι το εμπόριο, τα τεχνικά έργα υποδομής, ο τουρισμός, η πληροφορική και η διαχείριση στερών και υγρών αποβλήτων, Με το νέο σχεδιασμό, οι άνεργοι θα λαμβάνουν, ανά ειδικότητα, πιστοποίηση γνώσεων και προσόντων που για πρώτη φορά θα βασίζεται σε ένα ενιαίο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ενίσχυσης δεξιοτήτων και συμβουλευτικής, το οποίο είναι υποχρεωμένα να εφαρμόζουν τα ΚΕΚ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 130 ώρες κατάρτισης και συμβουλευτική καθοδήγηση και συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού Εκπαίδευσης και Δια Βίου Μάθησης 2014-2020 από κοινοτικούς και εθνικούς πόρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add