Γιατί κανείς δεν θέλει την τέλεια δουλειά που προσφέρει γιατρός στην Tokora; - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 24, 2016

Γιατί κανείς δεν θέλει την τέλεια δουλειά που προσφέρει γιατρός στην Tokora;

268.000 δολάρια το χρόνο, τρεις μήνες διακοπές και τετραήμερη εργασία. Είναι ασφαλώς η τέλεια δουλειά. Και όμως δεν τη θέλει κανείς…
Ίσως γιατί η θέση για βοηθό ιατρού προσφέρεται στην μικρή απομονωμένη πόλη Tokoroa, στο Βόρειο Νησί της Νέας Ζηλανδίας. Και γιατί είναι αυτό αποτρεπτικός παράγοντας;

Ο 61χρονος βρετανός χειρουργός Alan Kenny ζει και εργάζεται στην πόλη των 13.600 κατοίκων, επί 30 χρόνια, αλλά, όπως δήλωσε σε εφημερίδα της Νέας Ζηλανδίας δεν αντέχει άλλο. Όπως λέει, τα τελευταία χρόνια έχει αναγκαστεί να ακυρώσει τις διακοπές του και στο ιατρείο του έχει βοηθό μόνο την κόρη του, που είναι επίσης γιατρός.

Ποιο είναι το «πακέτο» που προσφέρει: 268.000 δολάρια ΗΠΑ, το διπλάσιο από το μέσο εισόδημα ενός εργαζόμενου στην χώρα, εργασία μόνο τέσσερις ημέρες την εβδομάδα, τα Σαββατοκύριακα ελεύθερα και διακοπές τρεις μήνες κάθε χρόνο, ενώ δεν υπάρχουν νυχτερινές βάρδιες.

Ωστόσο, ουδείς ενδιαφέρεται διότι περιοχή είναι απομονωμένη, με ελάχιστες εκπαιδευτικές ευκαιρίες, ελλιπή πρόσβαση στο διαδίκτυο και ελάχιστες κοινωνικές δραστηριότητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: