Παράξενα σημάδια στη γλώσσα: Αποκωδικοποιήστε τα μέσα από φωτογραφίες - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Τρίτη, Φεβρουαρίου 23, 2016

Παράξενα σημάδια στη γλώσσα: Αποκωδικοποιήστε τα μέσα από φωτογραφίες


Οι διατροφικές και άλλες καθημερινές μας συνήθειες αλλά και διάφορες παθήσεις μπορούν να επηρεάσουν το χρώμα και την υφή της γλώσσας.


Δείτε μέσα από φωτογραφίες τέσσερα παράξενα σημάδια που εμφανίζονται στη γλώσσα και τι μπορεί να σημαίνουν.

1. Γεωγραφική γλώσσα


Η αλλοίωση είναι συνήθως ακίνδυνη και δεν συνδέεται με κάποιο είδος λοίμωξης ή κάποια μορφή καρκίνου. Μια υγιής γλώσσα καλύπτεται από μικροσκοπικά, ροζ ή λευκά εξογκώματα που ονομάζονται γλωσσικές θηλές. Όταν απουσιάζουν θηλές από κάποιο σημείο της γλώσσας, η υφή της γλώσσας στο συγκεκριμένο σημείο αλλοιώνεται και η επιφάνεια κοκκινίζει. Οι παράγοντες που προκαλούν τη γεωγραφική γλώσσα παραμένουν άγνωστοι, συχνά όμως το σύμπτωμα υποχωρεί από μόνο του. Εάν παρατηρείται αυξημένη ευαισθησία ή φλεγμονή, ο οδοντίατρος μπορεί να συστήσει τη λήψη αναλγητικής ή αντιφλεγμονώδους αγωγής ή τη λήψη συμπληρώματος.

2. Μαύρη γλώσσα με χνούδι


Το σύμπτωμα είναι αρκετά τρομακτικό, μπορεί όμως να οφείλεται σε ακίνδυνος παράγοντες, όπως η υπερκατανάλωση καφέ. Η αλλοίωση στο χρώμα και την υφή της γλώσσας οφείλεται συνήθως στη συσσώρευση βακτηρίων ή μυκήτων στη στοματική κοιλότητα. Η κακή στοματική υγιεινή και η αφυδάτωση είναι δύο πιθανές αιτίες συσσώρευσης των μικροοργανισμών.

3. Ρηγμάτωση της γλώσσας


Πρόκειται για το σχηματισμό αυλακώσεων ή ρωγμών στην επιφάνεια της γλώσσας. Το βάθος της ρηγμάτωσης ποικίλλει, όμως συνήθως η αλλοίωση είναι πιο έντονη στο μέσο της γλώσσας. Το σύμπτωμα δεν θεωρείται επικίνδυνο και σπάνια χορηγείται θεραπεία για την αντιμετώπισή του.

4. Λευκοπλακία


Η λευκοπλακία είναι μια πάθηση που συνοδεύεται από την εμφάνιση λευκών κηλίδων επάνω στη γλώσσα, εσωτερικά στο μάγουλο ή επάνω στα ούλα. Η λευκοπλακία δεν είναι πάντα επικίνδυνη, έχει συνδεθεί όμως με τα πρώτα στάδια καρκίνου της στοματικής κοιλότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add