Απόστρατοι: «Φόρο στους τουρίστες υπέρ των Ταμείων μας» - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Σάββατο, Φεβρουαρίου 13, 2016

Απόστρατοι: «Φόρο στους τουρίστες υπέρ των Ταμείων μας»


Καταγγελίες για σπατάλη εκατομμυρίων σε ημετέρους

ΕΠΙΣΤΟΛΗ-κραυγή αγωνίας έστειλαν τα μέλη της Ένωσης Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας και εν Ενεργεία Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στον Αλέξη Τσίπρα και στους προέδρους των υπόλοιπων κομμάτων. Σε αυτήν καταγγέλλουν τις συνεχείς περικοπές... των μισθών και των συντάξεων, και προτείνουν να επιβληθεί ειδικό τέλος στους τουρίστες, το οποίο θα πηγαίνει στα Ταμεία τους. «Εδώ και έξι χρόνια βιώνουμε τις χειρότερες ημέρες της ζωής μας, γιατί στοχοποιηθήκαμε περισσότερο από όλους τους κλάδους του Δημοσίου, αφού δεχθήκαμε 11 φορές περικοπές!...

Οι περικοπές στην κύρια σύνταξη έχουν φθάσει μέχρι 67% και στα Ταμεία 73% μετά το PSΙ, που πάρθηκαν τα αποθέματα από τα Ταμεία. Τα λάθη είναι κακουργήματα.

Μετά τις περικοπές που δεχθήκαμε δεν μπορούμε να πληρώσουμε τα δάνεια που λάβαμε. Δεν μπορούμε να σπουδάσουμε τα παιδιά μας, ενώ πολλοί καταφεύγουν ακόμη και στα συσσίτια, προκειμένου να βρουν ένα ζεστό πιάτο φαγητό. Βλέπουμε αυτοκτονίες σε καθημερινή βάση, ακόμη και στις Ένοπλες Δυνάμεις και στα Σώματα Ασφαλείας» αναφέρει η επιστολή. Η ένωση καταγγέλλει ότι, την ώρα που η κατάσταση διαρκώς χειροτερεύει, «βλέπουμε να γίνεται σπατάλη στο Δημόσιο και να σπαταλώνται δεκάδες εκατομμύρια ευρώ σε ημετέρους. Παρότι έχουμε δικαιωθεί στα ανώτατα δικαστήρια για τις περικοπές, δεν βλέπουμε να μας τα επιστρέφει η κυβέρνηση».

Τα μέλη της Ένωσης Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας προτείνουν στην επιστολή τους να επιβληθεί ανταποδοτικά ένα τέλος κατά την είσοδο των τουριστών στη χώρα μας.

«Ζητάνε καθαρές παραλίες και ασφάλεια κατά την παραμονή τους. Σε πολλά κράτη εφαρμόζεται ειδικό τέλος που πηγαίνει στα Ταμεία, όπως για παράδειγμα στην Ιταλία, στην Ισπανία και τη Γαλλία» υπογραμμίζουν.

(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 11/02/2016 – Αρ. Μάτιος)

Δεν υπάρχουν σχόλια: