Η κυβέρνηση έγραψε στα παλιά της τα παπούτσια το ΓΕΝ - Είχε αρνητική εισήγηση για την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Κυριακή, Φεβρουαρίου 14, 2016

Η κυβέρνηση έγραψε στα παλιά της τα παπούτσια το ΓΕΝ - Είχε αρνητική εισήγηση για την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο

Η πολιτική ηγεσία την προηγούμενη εβδομάδα ζήτησε από τον Α' κλάδο του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού εισήγηση αναφορικά με τη θέση του Πολεμικού Ναυτικού για την εμπλοκή πλοίων του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο αναφορικά με την διαχείριση των μεταναστευτικών ροών.

Η εισήγηση του Α' κλάδου, αναλυτικώς τεκμηριωμένη ήταν αρνητική για τους παρακάτω λόγους:

1. Δεν διευκρινίζεται επαρκώς σε ποιες θαλάσσιες περιοχές θα επιχειρούν τα πλοία του ΝΑΤΟ.
2. Το σχέδιο του ΝΑΤΟ χαρακτηρίζεται εν πολλοίς ασαφές και γενικόλογο κυρίως με πολιτικό περιεχόμενο παρά με καθαρά ουσιαστικό - επιχειρησιακό.
3. Εγείρονται ζητήματα διασφάλισης της εθνικής μας κυριαρχίας και των δικαιωμάτων που απορρέουν από το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας.
4. Ασαφές διοικητικό μοντέλο με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα συντονισμού και συνεννόησης σχετικά με τις αρμοδιότητες. Υπάρχει μεγάλη επικάλυψη αρμοδιοτήτων ανάμεσα σε Λιμενικό Σώμα, Πολεμικό Ναυτικό, ΦΡΟΝΤΕΞ και τώρα ΝΑΤΟ.

Δυστυχώς, όμως η πολιτική ηγεσία έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων της, την εισήγηση του Πολεμικού Ναυτικού αφού είχε συμφωνήσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων πριν κάνει λάβει γνώση της εισήγησης του Πολεμικού Ναυτικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: