Εντοπίστηκε η σορός ενός εκ των τριών μελών του πληρώματος του ελικοπτέρου – Συνεχίζονται οι έρευνες - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 11, 2016

Εντοπίστηκε η σορός ενός εκ των τριών μελών του πληρώματος του ελικοπτέρου – Συνεχίζονται οι έρευνες


Πάνω στο νησί της Κινάρου εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του ελικοπτέρου του Πολεμικού ναυτικού, το στίγμα του οποίου χάθηκε στις 02:45, δυτικά της Λέρου, όπως ανακοινώθηκε σε επίσημη ενημέρωση του Πενταγώνου, στις 09.30 το πρωί. Πριν από λίγο επιβεβαιώθηκε ο εντοπισμός της σορού ενός εκ των χειριστών.

Επίσημη Ανακοίνωση του Υπ. Εθνικής Αμυνας
Το ελικόπτερο είχε απονηωθεί από φρεγάτα εκτελώντας άσκηση εντοπισμού στόχων, στο πλαίσιο των γυμνασίων που διεξάγονται από τις 2 Φεβρουαρίου με κωδική ονομασία «Αστραπή». Όπως ανακοινώθηκε, στις 02:45, χάθηκε συγχρόνως η επαφή από το ραντάρ και η επαφή επικοινωνιών, χωρίς να έχει αναφερθεί κάποια βλάβη από το πλήρωμα του ελικοπτέρου.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Πενταγώνου, στο ελικόπτερο Augusta Bell 212, επέβαιναν δύο χειριστές, ο υποπλοίαρχος Αναστάσιος Τουλίτσης και ο υποπλοίαρχος Κωνσταντίνος Πανανάς, καθώς και ο μηχανικός, ανθυπασπιστής Ελευθέριος Ευαγγέλου. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό σε ποιόν ανήκει η σορός.

Το θερμικό ίχνος από τα συντρίμμια εντοπίστηκε στις 04.40 στα βορειοδυτικά της Κινάρου, ενώ στις 07.01 υπήρξε οπτικός εντοπισμός τμημάτων του ελικοπτέρου σε απόκρημνη περιοχή. Επί τόπου έχουν μεταβεί καταδρομείς στο πλαίσιο επιχείρησης στην περιοχή για τον εντοπισμό των αγνοουμένων, ενώ δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να έχουν πέσει στη θάλασσα. Ακόμα δεν μπορεί να ανακοινωθεί τίποτα για τα αίτια της πτώσης.

Προκειμένου να ενεργοποιηθούν όλα τα μέσα για τις έρευνες που διεξάγονται, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας εξέδωσε νότα στις 4.05 το πρωί. Κατά την πάγια τακτική της Τουρκίας, απαιτήθηκε να απευθύνονται στις τουρκικές ακτές όσοι κινούνται στην περιοχή. Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας απάντησε με άλλη νότα που ακυρώνει την τουρκική.

Σε συνεχή επαφή βρίσκεται ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με το υπουργείο Αμυνας.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, μόλις ολοκληρωθεί το σκέλος που αφορά στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της συνόδου των υπουργών του ΝΑΤΟ που διεξάγεται στις Βρυξέλλες, ακυρώνει όλο το υπόλοιπο πρόγραμμά του και επιστρέφει εσπευσμένα στην Αθήνα, λόγω του τραγικού συμβάντος της πτώσης του ελικοπτέρου στην Κίναρο. Από το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων, παρακολουθούσε από την πρώτη στιγμή την πορεία των ερευνών ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Δ. Βίτσας.

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ,ΑΠΕ,ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: