Ιταλική φιλοξενία: Κάλυψαν γυμνά αγάλματα για να μην θιγεί ο Ιρανός πρόεδρος - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Τετάρτη, Ιανουαρίου 27, 2016

Ιταλική φιλοξενία: Κάλυψαν γυμνά αγάλματα για να μην θιγεί ο Ιρανός πρόεδρος

Τα γυμνά αγάλματα στο μουσείο της Ρώμης "έντυσαν" οι Ιταλοί, προκειμένου να μην προσβληθεί ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ροχανί, κατά την επίσημη επίσκεψη του στη χώρα (pic)
Ανθή Κουτσουμπού
Μέχρι το σημείο να καλύψουν γυμνά αγάλματα προκειμένου να μην θιγεί ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ροχανί, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην χώρα, έφτασαν οι Ιταλοί.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι και ο Χασάν Ροχανί, βρέθηκαν στο μουσείο της Ρώμης και έκαναν δηλώσεις, μετά την υπογραφή συμφωνιών ιταλικών επιχειρήσεων με το Ιράν.
Τα ρωμαϊκά αγάλματα, αντίγραφα ελληνικών, γυμνών γυναικείων θεοτήτων όμως που υπήρχαν στο χώρο κρίθηκαν "ακατάλληλα" από τους οικοδεσπότες και έτσι καλύφθηκαν με συμπιεσμένο χαρτόνι και ξύλο.
Ο Ιρανός πρόεδρος πραγματοποιεί πενθήμερο ταξίδι στην Ευρώπη, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τους οικονομικούς δεσμούς μετά την άρση των κυρώσεων που είχαν επιβληθεί στην ασιατική χώρα για τα πυρηνικά.

Στο πλαίσιο αυτό, ιταλικές εταιρίες και Ιράν υπέγραψαν συμφωνίες αξίας 17 δισ. ευρώ. Την Τετάρτη ο Ροχανί θα μεταβεί στο Παρίσι, όπου πρόκειται να υπογράψει και άλλες συμφωνίες, μεταξύ των οποίων αυτή με την Airbus, για την αγορά περισσότερων από 100 αεροσκαφών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: