Νόμπελ Ειρήνης για τους Ελληνες στα Νησιά – Πολύ Ανθρώπινο για να είναι Αληθινό - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Πέμπτη, Ιανουαρίου 07, 2016

Νόμπελ Ειρήνης για τους Ελληνες στα Νησιά – Πολύ Ανθρώπινο για να είναι Αληθινό

Γράφει ο Χρήστος Βαλκάνιος

Με μεγάλη μας χαρά διαπιστώσαμε ότι υπάρχει μια παγκόσμια κίνηση διαδικτυακής μορφής, για τη συλλογή υπογραφών ώστε οι Έλληνες νησιώτες να είναι υποψήφιοι για το νόμπελ ειρήνης. Ήδη έχουν συγκεντρωθεί χιλιάδες ηλεκτρονικές υπογραφές από την Ελλάδα αλλά και άλλες χώρες του κόσμου. Απλοί πολίτες υπογράφουν ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της καμπάνιας που ξεκίνησε από τον χρήστη Stephen K., από τις Ηνωμένες Πολιτείες μέσω της ιστοσελίδας avaaz.org.

Στο κείμενο που φιλοξενεί η ιστοσελίδα αναφέρεται:

«Οι κάτοικοι των ελληνικών νησιών στο Αιγαίο Πέλαγος (και πολλοί άλλοι εξωτερικοί, παγκόσμιοι, μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί και Έλληνες της διασποράς), έχουν κάνει και κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να βοηθήσουν τους εκτοπισμένους Σύρους πρόσφυγες και να τους κάνουν να αισθανθούν όσο πιο άνετα γίνεται, παρότι έχουν κι εκείνοι πολύ λίγα για τους ίδιους , παρόλο που βρίσκονται σε σοβαρή οικονομική κρίση εδώ και πολλά χρόνια. Έχουν δείξει την χριστιανική τους συμπεριφορά με πράξεις φιλότιμου, αγάπης, σεβασμού και φιλοξενίας σε εκείνους που τους είναι εντελώς άγνωστοι. Οι πράξεις τους και οι θυσίες τους δεν θα περάσουν απαρατήρητες γιατί συμβάλλουν σημαντικά στην παγκόσμια ειρήνη και σταθερότητα, και αποτελούν ξεκάθαρα παραδείγματα αγάπης για όλο τον κόσμο, για να χρησιμοποιηθούν και να μάθουν από αυτά!».

Θεωρούμε πράξη ηθικής δικαίωσης των Ελλήνων νησιωτών τη συγκεκριμένη προσπάθεια, που μακάρι να καταλήξει τελικά στην υποψηφιότητα αλλά και στην κατάκτηση του βραβείου, προβάλλοντας για άλλη μια φορά παγκόσμια τον Ελληνικό Πολιτισμό. Σίγουρα θα μπορούσαμε σαν Έλληνες να είμαστε υποψήφιοι και για άλλα βραβεία, όπως το βραβείο υπομονής, αδικίας, απάτης από την Ευρώπη, και πολλά άλλα. Επίσης θα θέλαμε να δούμε να δίνονται και σε κάποιους τα βραβεία εκμετάλλευσης του ανθρώπινου πόνου με σίγουρη πρωταθλήτρια την Τουρκία, τα βραβεία αλληλεγγύης με πρωταγωνιστές τους Τσέχους, Ούγγρους, Αυστριακούς, Βούλγαρους και ουκ έστι αριθμός … Αν τελικά μπορούσαμε να κάνουμε μια πρόβλεψη πιστεύουμε ότι δεν θα τελεσφορήσει η προσπάθεια γιατί φαίνεται πολύ ανθρώπινη … μακάρι να διαψευστούμε.

Χρήστος Καλογερόπουλος – Βαλκάνιος
Στρατηγικός Αναλυτής
Εξειδικευμένος σε Θέματα Διεθνούς Ασφάλειας
στη ΝΑ Μεσόγειο

pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: