Ζευγάρι Ελλήνων δημιουργεί επιχείρηση στο Νεπάλ και βοηθά τους ντόπιους - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Πέμπτη, Ιανουαρίου 28, 2016

Ζευγάρι Ελλήνων δημιουργεί επιχείρηση στο Νεπάλ και βοηθά τους ντόπιους

Ένα ζευγάρι Ελλήνων, ο Έλπις Χρυσοβέργης και η Δώρα Μπίστη ταξίδεψαν στο Νεπάλ, στο χωριό Τακούρε για να βοηθήσουν στην ανοικοδόμηση της περιοχής και για να στηρίξουν τους κατοίκους να ξαναφτιάξουν τη ζωή τους
«Βοηθάμε έναν τοπικό οργανισμό σε δύο μεγάλα project. Το πρώτο είναι η ανέγερση δύο σχολείων από υλικά της γης, άμμο, πηλό, χώμα. Το δεύτερο project, το οποίο έχουμε αναλάβει εμείς, είναι η δημιουργία ενός μεγάλου θερμοκηπίου. Στόχος μας είναι στο θερμοκήπιο να φυτέψουμε χιλιάδες δένδρα αβοκάντο και κακαόδεντρα, τα οποία θα καλλιεργηθούν από τους ντόπιους. Με τον τρόπο αυτό θα βοηθήσουμε την κοινότητα να αναπτύξει μια βιώσιμη επιχείρηση και να εξασφαλίσει χρήματα, έτσι ώστε να χτίσει τα σπίτια της απ' την αρχή», δήλωσε ο Έλπις Χρυσοβέργης στην εκπομπή "Πανόραμα" στο "Πρακτορείο FM 104,9" του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Σκοπός της εκστρατείας "Greenhouse Project" είναι αρχικά η κατασκευή του θερμοκηπίου και στη συνέχεια, με την πώληση των προϊόντων που θα παράγονται σε αυτό, να μπορεί η κοινότητα να συντηρηθεί τουλάχιστον για τα επόμενα 15 με 20 χρόνια, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.
«Έχουμε υλοποιήσει και άλλα project στο παρελθόν σε διάφορα μέρη, στην Ευρώπη και στην Αφρική. Όταν πέρσι ακούσαμε στις ειδήσεις για τον καταστροφικό σεισμό στο Νεπάλ και τις συνέπειές του το θεωρήσαμε δεδομένο ότι πρέπει οπωσδήποτε να έρθουμε και να βοηθήσουμε», υπογράμμισε ο Έλπις Χρυσοβέργης και πρόσθεσε «Οι κάτοικοι εδώ από τη μια στιγμή στην άλλη έχασαν τα πάντα, δεν έχουν στέγη, και αυτή την περίοδο η θερμοκρασία είναι πολύ χαμηλή. Θέλαμε να το τολμήσουμε. Αφήσαμε τη δική μας ζωή πίσω και ήρθαμε να βοηθήσουμε όσο μπορούμε».

prisonplanet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: