Διπλωματική εμπλοκή με τις ΗΠΑ λόγω των Σκοπίων – Ο Τσίπρας δεν θα παραστεί στη σύνοδο του ΟΗΕ - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 30, 2015

Διπλωματική εμπλοκή με τις ΗΠΑ λόγω των Σκοπίων – Ο Τσίπρας δεν θα παραστεί στη σύνοδο του ΟΗΕ

Εμπλοκή σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες στις σχέσεις ΗΠΑ – Ελλάδας για το όνομα της ΠΓΔΜ.Οι ΗΠΑ σύμφωνα με διπλωματικές πηγές αρνήθηκαν να δεχθούν το αίτημα της Αθήνας να συμμετάσχουν τα Σκόπια με την προσωρινή τους ονομασία FYROM στη σημερινή συνάντηση εναντίον του βίαιου εξτρεμισμού στη Νέα Υόρκη και στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Επέμειναν μάλιστα ότι η πρόκληση της γειτονικής χώρας θα γίνει με το όνομα με το οποίο οι Αμερικανοί την έχουν αναγνωρίσει, δηλαδή ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας», ήδη από το 2004, παρά τις ελληνικές αιτιάσεις ότι η συνάντηση πραγματοποιείται στο περιθώριο του ΟΗΕ που την έχει αναγνωρίσει ως FYROM.

Το ζήτημα είναι ότι η Ελλάδα προσκλήθηκε μεν στη συνάντηση αλλά θα έχει καθεστώς παρατηρητή, καθώς δεν ανήκει στις χώρες που είχαν λάβει μέρος στην περυσινή, πρώτη συνάντηση και δεν έχει η ίδια πρόβλημα με τον βίαιο εξτρεμισμό (πχ ξένοι μαχητές). Αυτό σημαίνει ότι δεν έχει δικαίωμα λόγου, άρα ούτε και διαμαρτυρίας. Για τον λόγο αυτό κρίθηκε επιβεβλημένη από την ελληνική αντιπορσωπεία, η αποχή του Αλέξη Τσίπρα από τη συνάντηση αυτή. Έτσι, σε νεότερη ενημέρωση από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, έχει αφαιρεθεί από το ημερήσιο πρόγραμμα η συμμετοχή του στη «Συνάντηση Κορυφής υπό την προεδρία Ομπάμα για την καταπολέμηση του βίαιου εξτρεμισμού και του ISIL».

crashonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add