Ρωσία: Λεσβία δασκάλα κρίθηκε ακατάλληλη να διδάσκει - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Δευτέρα, Απριλίου 27, 2015

Ρωσία: Λεσβία δασκάλα κρίθηκε ακατάλληλη να διδάσκει


Δασκάλα σχολείου στην Αγία Πετρούπολη απολύθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο εξαιτίας της ανοιχτά ομοφυλόφιλης δραστηριότητάς της στα social media. Το δικαστήριο αποφάσισε τελικά ότι είναι ακατάλληλη να επιστρέψει στη δουλειά της, έπειτα από «ανάλυση» που έκαναν «ειδικοί» στις φωτογραφίες της στο VKontakte, το ρωσικό αντίστοιχο του facebook.

Οι «ειδικοί» αποφάνθηκαν ότι οι φωτογραφίες της είναι «εντελώς απαράδεκτες από ηθικής πλευράς». Η δασκάλα απευθύνθηκε στον νόμο τον Ιανουάριο για να επιστρέψει στη δουλειά, ζητώντας αποζημίωση 300.000 ρουβλίων (περίπου 5.600 δολαρίων) για ηθική βλάβη. Η έφεσή της απορρίφθηκε την Τρίτη, καθώς το δικαστήριο βασίστηκε στο γεγονός ότι προέβη σε «απρεπείς πράξεις». Το όνομα της δασκάλας δεν έχει δημοσιοποιηθεί στα media. Η ίδια έχασε τη δουλειά της εξαιτίας του Timur Isayev ο οποίος είναι διαβόητος στη Ρωσία για το outing που κάνει σε εκπαιδευτικούς οι οποίοι εκφράζονται ανοιχτά στο διαδίκτυο.

Ο Isayev ισχυρίζεται ότι η ανοιχτή ομοφυλοφιλία παραβιάζει τον νόμο της Ρωσίας εναντίον της «γκέι προπαγάνδας» και δήλωσε τον Δεκέμβριο ότι κατάφερε την απόλυση 29 ομοφυλόφιλων δασκάλων. Η εναγούσα κατέθεσε ότι ο Isayev παρέδωσε δίσκο με τις φωτογραφίες της στον διευθυντή του σχολείου. Η επιτροπή των «ειδικών» που κατέθεσαν εναντίον της, βασίστηκαν σε ένα απίστευτο μείγμα θρησκοληψίας, προάσπισης της ηθικής και ομοφοβίας, για να επηρεάσουν την απόφαση του δικαστηρίου.

Το Vocativ αναδημοσιεύει κάποιες από τις φωτογραφίες μαζί με τα απίστευτα σχόλια των «ειδικών» που τις συνοδεύουν: «Σηκώνει το χέρι και επιδεικνύει το μεσαίο δάχτυλο, εκφράζοντας την επονομαζόμενη χειρονομία «άντε γαμήσου»… Στο αριστερό χέρι διαθέτει τατουάζ γραμμένο σε ξένη γλώσσα. Τα χείλη και το ύφος της εκφράζουν περιφρόνηση. Το αριστερό χέρι πιέζει τον δεξιό ώμο για να γίνει η χειρονομία πιο επιθετική».«Εντελώς επαίσχυντη πράξη, πρόκειται για δημόσια επίδειξη της προσωπικής ζωής του υποκειμένου και των διεστραμμένων λεσβιακών σεξουαλικών της προτιμήσεων, καθώς και για μια έκφραση απόλυτης περιφρόνησης για την κοινωνία και τις ηθικές της αρχές. Αυτές οι πράξεις προωθούν και νομιμοποιούν την αισχρότητα, τον αμοραλισμό και τις μη παραδοσιακές σεξουαλικές σχέσεις ανάμεσα σε παιδιά και εφήβους, σχηματίζουν αντισυμβατικές σεξουαλικές συμπεριφορές και παραπλανούν για την υποτιθέμενη ισότητα των παραδοσιακών και μη παραδοσιακών σεξουαλικών δεσμών».

«Δημόσιο φιλί που αποδεικνύει ότι αυτά τα κορίτισα είναι σε στενή σχέση. Εξευτελισμός της δημοσίας αιδούς και έκφραση περιφρόνησης για την κοινωνία».

Η δασκάλα δήλωσε στο ρωσικό Meduza ότι «σκούπισε με περηφάνεια τα δάκρυά της» όταν άκουσε την απόφαση του δικαστηρίου. Σκέφτεται να καταφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, ωστόσο δεν ελπίζει ότι θα επιστρέψει στη δουλειά της. Η ομοφυλόφιλία δεν είναι επισήμως παράνομη στη Ρωσία, ωστόσο ο νόμος κατά της γκέι προπαγάνδας που πέρασε ο Πούτιν το 2013 επιτρέπει στις Αρχές να παρέμβουν για οποιονδήποτε θεωρούν ότι είναι πολύ «ανοιχτός» ή επιδεικνύει τις σεξουαλικές του προτιμήσεις.

πηγή: lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: