Το ήξερες οτι…η φιλία δίνει ζωή; - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Τρίτη, Απριλίου 28, 2015

Το ήξερες οτι…η φιλία δίνει ζωή;

 Η φιλία είναι μια αναντικατάστατη σχέση που δημιουργούν οι άνθρωποι για τις ανάγκες τους. Είναι αναγκαία σχέση καθώς τα ωφέλη της είναι πολλά και ποικίλα. Καθορίζουν την ποιότητα ζωής των ανθρώπων και της υγείας τους όπως αποδεικνύεται παρακάτω.

Οι φίλοι μάς ενεργοποιούν!

Σ’υμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε πέρυσι έδειξε ότι η… γλυκιά γκρίνια των φίλων είναι πιο αποτελεσματική ώστε να μας πείσει να γυμναστούμε. Πολλοί από τους συμμετέχοντες δήλωσαν μάλιστα πως εκτιμούν τις προτροπές των φίλων προς όφελος της υγείας τους.

Οι φίλοι μάς χαλαρώνουν

Όταν βρισκόμαστε σε υψηλά επίπεδα άγχους, το να μιλήσουμε σε ένα φίλο και να στηριχτούμε πάνω του μας βοηθά να ισορροπήσουμε. Μελέτη που πραγματοποιήθηκε το 2011 έδειξε ότι στους μαθητές, οι δυνατές φιλίες βοηθούν στην καταπολέμηση του στρες λόγω εκφοβισμού ή απομόνωσης στο σχολικό περιβάλλον.

Οι φίλοι μάς κάνουν να ζούμε περισσότερο

Έρευνες έχουν αποδείξει ότι οι ισχυροί κοινωνικοί δεσμοί σχετίζονται με το υψηλότερο προσδόκιμο ζωής. Αυστραλοί επιστήμονες δηλώνουν ότι οι ενήλικες με περισσότερους φίλους έχουν 22% λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν σε σύγκριση με τους υπόλοιπους που δεν έχουν τόσους.

Οι φίλοι μειώνουν τον κίνδυνο καρδιοπάθειας
Η δύναμη της φιλίας και η σχέση εμπιστοσύνη που αναπτύσσεται, μας χαλαρώνει και αποδεικνύει οτι οι φίλοι μας είναι η «ασπίδα» της καρδιάς μας. Ανάλυση των θεωριών κοινωνικής υποστήριξης που έγινε το 2005 έδειξε ότι οι χαλαροί κοινωνικοί δεσμοί διπλασιάζουν τον κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

add