Κραυγή απόγνωσης: Η Θεσσαλονίκη περασε την κοκκινη γραμμη του συναγερμου. Ο χειροτερος τζιρος των καταστηματων - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Κυριακή, Μαρτίου 29, 2015

Κραυγή απόγνωσης: Η Θεσσαλονίκη περασε την κοκκινη γραμμη του συναγερμου. Ο χειροτερος τζιρος των καταστηματων


“Το 2015 αποδεικνύεται η χειρότερη χρονιά της κρίσης. Είμαστε στο σημείο μηδέν, η αγορά είναι
τελειωμένη. Η παρατεταμένη ανησυχία για την οικονομία έχει επηρεάσει τον καταναλωτή που σκέπτεται να ξοδέψει και τα λίγα χρήματα που διαθέτει. Αν δεν υπάρξει κατανάλωση έστω την περίοδο του Πάσχα, πολλά μαγαζιά δεν θα αντέξουν μέχρι το καλοκαίρι” υποστήριξε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ), Μιχάλης Ζορπίδης.

“Έχουμε ξεπεράσει την κόκκινη γραμμή του συναγερμού. Δυστυχώς, καθημερινά χάνουμε επιχειρήσεις” είπε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Παντελής Φιλιππίδης, προσθέτοντας ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στηρίζουν την ανάπτυξη και καλώντας τους καταναλωτές να αναλογιστούν τι συμβαίνει με τις τιμές όταν δημιουργούνται καταστάσεις κυριαρχίας μεγάλων πολυεθνικών στην αγορά.

“Η αγορά πεθαίνει. Καλούμε τους καταναλωτές να ξοδέψουν τα λίγα χρήματα που έχουν στην τοπική αγορά, γιατί έτσι θα μείνουν στον τόπο και δεν θα γίνουν μπόνους κάποιου golden boy” σημείωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμαριάς, Δημήτρης Μηλιάδης, ενώ ο πρόεδρος των επαγγελματιών του ιστορικού κέντρου, Χρήστος Νικολόπουλος τόνισε ότι αν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις δουλέψουν, θα μπορέσουν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία και έτσι θα διευκολυνθεί η κατάσταση της χώρας συνολικά.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Κρεοπωλών, Δημήτρη Γκαρμπούνη, η κατανάλωση στο κρέας έχει μειωθεί -λόγω κρίσης- τουλάχιστον κατά 20%.
Στο πλαίσιο αυτό, κάλεσε τους καταναλωτές να προτιμήσουν τα κρεοπωλεία της γειτονιάς τους και να μην εμπιστεύονται γκρίζες “πονηρές” διαφημίσεις. "Υπάρχει site που υπόσχεται 500 αρνιά προς 5,89 ευρώ το κιλό, χωρίς να αναφέρει χώρα προέλευσης, χωρίς να αναφέρεται η επιχείρηση που τα προμηθεύει", υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Στο μεταξύ, αναφορικά με τις τιμές του οβελία ενόψει των εορτών του Πάσχα, το γεγονός ότι θανατώθηκαν πολλά ζώα λόγω καταρροϊκού πυρετού δεν δημιουργεί και τις καλύτερες προοπτικές για το κόστος, αλλά ακόμη δεν έχουν ανοίξει τα παζάρια, οπότε “δεν ξέρουμε αν οι τιμές θα ξεπεράσουν τα 10 ευρώ/κιλό, που ήταν πέρυσι”, όπως σημείωσε ο ίδιος.

Επισημαίνεται, ότι το ΕΕΘ, ενόψει του Πάσχα έβγαλε τηλεοπτικό σποτ και αφίσα για να τονώσει την αγορά της πόλης.
makthes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: