Δύο χρόνια διαγραφή από την ΕΣΗΕΑ στον Βερύκιο για τα ομοφοβικά σχόλια κατά του Α.Κορτώ - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Τρίτη, Μαρτίου 31, 2015

Δύο χρόνια διαγραφή από την ΕΣΗΕΑ στον Βερύκιο για τα ομοφοβικά σχόλια κατά του Α.Κορτώ


Την ποινή των δύο ετών προσωρινής διαγραφής από τα μητρώα της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αττικής επέβαλε το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό όργανο της ΕΣΗΕΑ στον δημοσιογράφο Δήμο Βερύκιο για τα ομοφοβικά σχόλια που είχε κάνει στις αρχές Μαρτίου του 2014 κατά του συγγραφέα Αυγούστου Κορτώ.

Σε ραδιοφωνική του εκπομπή, τότε, ο δημοσιογράφος είχε σχολίασει την απόφαση του συγγραφέα να μην μετέχει στο Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη γιατί είναι αφοσιωμένος στον άντρα του και τα βιβλία του. Τότε ο Δήμος Βερύκιος τον χαρακτήρισε «κυρά Αυγουστίνα» και επικρότησε σχόλιο ακροατή για τους γκέι που έλεγε ότι «τους χρειάζεται χρυσαυγίτης».

Στην έφεσή του ο δημοσιογράφος έκανε λόγο για «οξύτατη κριτική με άστοχες εκφράσεις σε μια άκρως προκλητική –κατά τη γνώμη μου- δήλωση, που στόχο είχε να προκαλέσει ντόρο και όχι να προωθήσει τα πάγια αιτήματα της ομοφυλοφιλικής κοινότητας».

«Αυτά που είπα για τον Κορτώ είχαν ως στόχο να κρίνω τον ακραίο τρόπο με τον οποίο ήθελε να προκαλέσει την ελληνική κοινωνία. Επαναλαμβάνω και είμαι πεπεισμένος ότι η φράση «δεν ασχολούμαι με τα κοινά, αλλά με τον άντρα μου και τα βιβλία μου¨, προκαλεί την ελληνική κοινωνία» συμπλήρωσε.

Ο ίδιος ο συγγραφέας στο άκουσμα της ποινής σχολίασε στο Facebook ότι «το σκεπτικό της απόφασης ανοίγει το δρόμο για περισσότερο σεβασμό απέναντι στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, και την άνευ όρων καταδίκη της στοχοποίησής τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: