Νέα στοιχεία για το μοιραίο F-16, κηδεύτηκαν οι δύο πιλότοι - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Πέμπτη, Ιανουαρίου 29, 2015

Νέα στοιχεία για το μοιραίο F-16, κηδεύτηκαν οι δύο πιλότοι

Υπό την παρουσία του νέου υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου τελέστηκε η κηδεία του άτυχου πιλότου Π. Λάσκαρη | EUROKINISSI

Οι δύο πιλότοι που επέβαιναν στο αεροσκάφος της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο συνετρίβη τη Δευτέρα εν ώρα άσκησης στην ισπανική βάση Αλμπαθέτε, έκαναν προσπάθεια να εκτιναχθούν λόγω τεχνικού προβλήματος, σύμφωνα με νέα στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα (Πέμπτη) το υπουργείο Άμυνας της Γαλλίας.

«Πρόκειται για ένα απολύτως απίθανο ατύχημα για ένα αεροσκάφος που υφίσταται βλάβη κατά την απογείωση, που αποκλίνει κατά πολύ από την πορεία του και που έρχεται να πέσει ακριβώς στο σημείο όπου είχαμε αεροσκάφη που ετοιμάζονταν να απογειωθούν, άρα με τις δεξαμενές τους γεμάτες (καύσιμα)» δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο αρχηγός της γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας πτέραρχος Ντενί Μερσιέ. Επίσης, πρόσθεσε ότι πρόκειται για μία «διαδοχή ατυχιών».

Σύμφωνα με τον Μερσιέ, η προσπάθεια εκτίναξης του αεροπλάνου λίγη ώρα μετά την απογείωση, τους οδήγησε στο συμπέρασμα ότι υπήρξε βλάβη, αν και δεν είναι δυνατόν να διευκρινίσουν το είδος της βλάβης.

Συγκίνηση στις κηδείες των δύο πιλότων

Υπό την παρουσία του νέου υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου τελέστηκε η κηδεία του άτυχου πιλότου Παναγιώτη Λάσκαρη, όπου συγγενείς αλλά και πλήθος κόσμου βρέθηκαν στον Ιερό Ναό του Αγίου Αντωνίου στη Ριζούπολη για να πουν το ύστατο χαίρε. 

Η νεκρώσιμος ακολουθία του Σμηναγού Αθανάσιου Ζάγκα τελέστηκε επίσης σήμερα Πέμπτη στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας στην Αργυρούπολη. 

Οι σοροί των δύο αξιωματικών μεταφέρθηκαν στην Αθήνα με αεροσκάφος C-27J της Πολεμικής Αεροπορίας. Στην αεροπορική βάση του Los Llanos παραμένουν η ομάδα διερεύνησης του δυστυχήματος καθώς και το κλιμάκιο που συμμετέχει στην άσκηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add