ΓΑΛΛΙΑ: «ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 29, 2014

ΓΑΛΛΙΑ: «ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


 Την επιστροφή της ανάπτυξης στην Ελλάδα, με αναφορές στα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, επισημαίνουν σήμερα (14/11/2014) στις ιστοσελίδες τους, γαλλικά έντυπα. «Επανασύνδεση της Ελλάδας με την ανάπτυξη», γράφει η «Μοντ», «Επίσημη έξοδος της Ελλάδας από την ύφεση, ήδη από το πρώτο τρίμηνο» υπογραμμίζεται στον ιστότοπο «Capital.fr», «Επιστροφή της ανάπτυξης στην Ελλάδα, για πρώτη φορά από το 2008», τιτλοφορεί η οικονομική «Challanges».

Σε όλα τα δημοσιεύματα επισημαίνεται η αύξηση του ΑΕΠ της Ελλάδας κατά 1,7% το τρίτο τρίμηνο, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2013.
«Ύστερα από 6 χρόνια ύφεσης», γράφει η Μοντ, «που ξεκίνησε το 2008 και χειροτέρεψε τα δύο επόμενα χρόνια προκαλώντας σωρευτική μείωση του ΑΕΠ κατά 25%, η ανάπτυξη επιστρέφει στην Ελλάδα».

Το δημοσίευμα προσθέτει ότι «η ελληνική κυβέρνηση αναμένει ανάπτυξη 0,6% το 2014 και 2,9% το 2015, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ελληνικού κράτους και τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής». Στο δημοσίευμα της «Capital.fr » επισημαίνεται το γεγονός ότι ήδη «από το πρώτο τρίμηνο του 2014 η Ελλάδα είχε βγει από την ύφεση, γνωρίζοντας στη συνέχεια δύο τρίμηνα ανάπτυξης κατά την περίοδο μεταξύ Απριλίου και Σεπτεμβρίου».

Η ανάπτυξη, κατά το δεύτερο τρίμηνο, ήταν 0,3% από δε τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο 0,7%, ενώ προβλέπεται μια ανάπτυξη της τάξεως του 0,6% για το σύνολο του 2014, αναφέρει το δημοσίευμα. Το οικονομικό περιοδικό «Challanges», παράλληλα με τα στοιχεία που αφορούν στην Ελλάδα, δίνει συγκριτικά στοιχεία για την αύξηση του ΑΕΠ στην ευρωζώνη που περιορίσθηκε το τρίτο τρίμηνο στο 0,2%, ποσοστό , όμως, ελαφρώς καλύτερο από το αναμενόμενο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat.

Σύμφωνα με το περιοδικό, από τις μεγάλες χώρες της ευρωζώνης, η Ισπανία τα καταφέρνει καλύτερα, με μια αύξηση του ΑΕΠ 0,5% σε συνέχεια της αύξησης 0,6% που είχε το δεύτερο τρίμηνο. Η Γαλλία επίσης πετυχαίνει κάτι καλύτερο από τον μέσο όρο της ευρωζώνης, με μια αύξηση 0,3% στο τρίτο τρίμηνο, ύστερα από μια πτώση στο 0,1% κατά το δεύτερο τρίμηνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: