Φίλοι ή ζευγάρι; - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Δείτε τις Χριστουγεννιάτικές κατασκευές

Πέμπτη, Νοεμβρίου 20, 2014

Φίλοι ή ζευγάρι;

Είναι απίστευτο το πόσο εύκολα μπορούν να δημιουργηθούν συναισθήματα μεταξύ φίλων του αντίθετου φύλου. Γιατί ; Γιατί οι φίλοι φαίνονται πάντα ιδανικοί στα μάτια μας : μας κάνουν να γελάμε , είναι πάντα δίπλα μας όταν τους χρειαζόμαστε , τους έχουμε εμπιστοσύνη , έχουμε κοινά ενδιαφέροντα , μοιάζουμε! Το περίεργο όμως είναι ότι σε αυτές τις περιπτώσεις που φτάνουμε να έχουμε συναισθήματα για ένα φιλικό μας πρόσωπο του αντίθετου φίλου , τα συναισθήματα αυτά ,εκτός από σπάνιες εξαιρέσεις , δεν είναι ιδιαίτερα δυνατά!

Αυτό είναι το φαινόμενο του αδελφού! Ναι καλά διαβάσετε! Σε πόσες περιπτώσεις που κάποιος έχει εκφράσει συναισθήματα στο φιλικό του πρόσωπο η απάντηση που πήρε ήταν : Σε βλέπω σαν αδελφό / ή! Δεν μπορώ να σε δω ερωτικά! Συνήθως η απάντηση αυτή δίνεται από γυναίκες γιατί μάλλον είναι πιο δύσκολο , σύμφωνα με την δική τους ψυχολογία να ξεπεράσουν την αδελφική εικόνα που έχουν σχηματίσει στο μυαλό τους και να δουν τον φίλο τους αλλιώς.

Πως οδηγούμαστε σε τέτοιου είδους καταστάσεις ; Όταν δύο άνθρωποι γνωρίζονται και παραμένουν στο στάδιο της γνωριμίας και της φιλίας για πολύ μεγάλο διάστημα , χωρίς να ξεκαθαρίζουν ότι ο λόγος που περνούν χρόνο μαζί είναι η μελλοντική δημιουργία μιας σχέσης και όχι η φιλία , τότε οι ρόλοι τους καθορίζονται ως φιλικοί! Πολλές φορές , η καθυστέρηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος εκλαμβάνεται ως αδιαφορία από τα δύο άτομα και η σχέση τους αυτομάτως χάνει κάθε πιθανότητα εξέλιξης σε αισθηματική και παραμένει φιλική. Για αυτό στις περισσότερες περιπτώσεις πίσω από κάθε φιλική σχέση αντρών και γυναικών κάποιος από τους δύο πιθανό να κρύβει ή να έκρυβε κάποια αισθήματα μη φιλικά τα οποία λόγω μη εύρεσης ανταπόκρισης ατόνησαν και χάθηκαν. Έτσι παρέμεινε η φιλία!

Τι πρέπει λοιπόν να κάνετε για να μην μετατρέπονται όλες οι πιθανές σχέσεις σας με το αντίθετο φύλο σε φιλίες; Αρχικά , μην παραμένετε στο φιλικό στάδιο για μεγάλο χρονικό διάστημα! Αν το άλλο άτομο σας ενδιαφέρει αισθηματικά , τότε φροντίστε να το εκφράσετε με κάποιο τρόπο. Διαλέξτε την σωστή στιγμή να εκφράσετε τα συναισθήματα σας. Εάν βλέπετε ότι το άλλο άτομο ήδη σας μιλάει για τρέχοντα ραντεβού του ή κάποιο άλλο άτομο που το ενδιαφέρει , τότε είναι πλέον αργά για σας! Δείξτε από την αρχή τις προθέσεις σας και μην μπαίνετε στην διαδικασία του αδελφού/ ής! Ξεκαθαρίζετε τις καταστάσεις. Με αυτό τον τρόπο δεν έχετε και αμφιβολίες για το που οδηγείται αυτή η σχέση σας με ένα άλλο άτομο , ή αν υπάρχουν προοπτικές στο μέλλον. Καλύτερα να ξέρετε από την αρχή παρά να εκπλαγείτε και να πληγωθείτε αργότερα. 

Το να μετατραπεί μια φιλική σχέση σε ερωτική σχέση δεν είναι εύκολο. Περιλαμβάνει πάντα τον κίνδυνο του να χάσετε το φιλικό σας πρόσωπο εάν αυτό δεν συμμερίζεται τα συναισθήματα σας ή εσείς τα δικά του. Αν όμως η φιλία είναι πραγματική τότε δεν κινδυνεύει να καταστραφεί. Αν πραγματικά αισθάνεστε κάτι για τον / την φίλη σας τότε εκφράστε το και απαλλάξτε τον εαυτό σας από το σύνδρομο του αδελφού / της αδελφής που εύχεται τα πράγματα να ήταν διαφορετικά!

sxeseis

Δεν υπάρχουν σχόλια: