Πώς γίνεται η σωστή απολέπιση στο πρόσωπο - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 23, 2014

Πώς γίνεται η σωστή απολέπιση στο πρόσωπο

Αν δεν κάνετε απολέπιση τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, είναι πολύ πιθανό στην επιδερμίδα σας να συσσωρευτούν σκόνες, υπολείμματα μακιγιάζ και νεκρά δερματικά κύτταρα, τα οποία θα κλείσουν τους πόρους του δέρματος και θα σας προκαλέσουν ερεθισμούς ή ακόμα και ακμή.

Δείτε ποιος είναι ο κατάλληλος τρόπος απολέπισης του προσώπου:

-Η καλύτερη στιγμή για να κάνετε απολέπιση είναι το πρωί. Το δέρμα αναζωογονείται και επιδιορθώνεται κατά τη διάρκεια της νύχτας, οπότε το πρωί έχουν βγει στην επιφάνεια όλα τα νεκρά δερματικά κύτταρα τα οποία πρέπει να απομακρύνετε.

-Κάνετε απολέπιση 1-2 φορές την εβδομάδα. Προσέξτε όμως να μην το κάνετε περισσότερες φορές και αν χρησιμοποιείτε προϊόντα που έχουν σκληρούς κόκκους, κάντε πάντα απαλές κινήσεις. Δεν θέλετε να πληγώσετε την υγιή επιδερμίδα και να απομακρύνετε υγιή, νέα δερματικά κύτταρα κάτω από εκείνα που απομακρύνετε.


-Κάντε κυκλικές κινήσεις με την όποια κρέμα απολέπισης έχετε επιλέξει. Συνεχίστε για περίπου 30 δευτερόλεπτα και ξεβγάλετε με χλιαρό, αλλά ποτέ καυτό, νερό.

-Αν επιθυμείτε, μπορείτε να αναμίξετε την κρέμα απολέπισης με ίση ποσότητα υγρού σαπουνιού για να κάνετε ταυτόχρονα και καθαρισμό.

-Αν έχετε λιπαρή επιδερμίδα, η οποία είναι πιο επιρρεπής στην ακμή, ίσως χρειαστεί να κάνετε απολέπιση τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα.

Πηγή: http://www.onmed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: