Γερμανικά όπλα στους Κούρδους στη μάχη κατά των τζιχαντιστών - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 25, 2014

Γερμανικά όπλα στους Κούρδους στη μάχη κατά των τζιχαντιστών


Ένα μεταγωγικό αεροσκάφος με το πρώτο γερμανικό φορτίο όπλων προς τους κούρδους αντάρτες που μάχονται κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στο βόρειο Ιράκ απογειώθηκε από γερμανικό αεροδρόμιο τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης.Το αεροπλάνο αναχώρησε από το αεροδρόμιο της Λειψία στις 2.52 π.μ. τα ξημερώματα της Πέμπτης μια ημέρα αργότερα από την προγραμματισμένη αναχώρησή του η οποία αναβλήθηκε αρχικά εξαιτίας μηχανικών προβλημάτων, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του γερμανικού στρατού.

Πενήντα φορητοί εκτοξευτές αντιαρματικών πυραύλων και πυρομαχικών, 520 τυφέκια G-3 και 20 πολυβόλα μεταφέρονται προς τους κούρδους αντάρτες Πεσμεργκά στο βόρειο Ιράκ.

Το μεταγωγικό αεροσκάφος που ανήκει στον ολλανδικό στρατό είχε αρχικά προγραμματιστεί να αναχωρήσει από τη Λειψία την Τετάρτη ωστόσο καθηλώθηκε εξ αιτίας ενός μηχανικού προβλήματος και δεν μπορούσε να απογειωθεί έως ότου βρεθεί το ανταλλακτικό και να αποκατασταθεί η βλάβη.

Άλλη μια αερομεταφορά γερμανικού οπλισμού προς τους κούρδους πρόκειται να πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο. Συνολικά 10.000 κούρδοι αντάρτες εξοπλίζονται από τα γερμανικά αποθέματα σε αποστολές αξίας 70 εκατομμυρίων ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: