Oι Βρετανοί τεμαχίζουν τα γλυπτά του Παρθενώνα για να τα μεταφέρουν σε άλλη αίθουσα! - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Παρασκευή, Ιουλίου 25, 2014

Oι Βρετανοί τεμαχίζουν τα γλυπτά του Παρθενώνα για να τα μεταφέρουν σε άλλη αίθουσα!


Σοκ σε όλη την υφήλιο έχει προκαλέσει η απόφαση του Βρετανικού Μουσείο να τεμαχίσει, ΝΑΙ, ΝΑ ΤΕΜΑΧΙΣΕΙ τα γλυπτά του Παρθενώνα προκειμένου να τα μεταφέρει σε κάποια άλλη αίθουσα του κτιρίου, ώστε να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες μιας έκθεσης.

Και είναι κυριολεκτικά εξωφρενικό το γεγονός πως όσες φορές έχουν αρνηθεί την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα έχουν επικαλεστεί τη “φθορά από τη μετακίνηση”, ενώ οι ίδιοι οι Βρετανοί δεν διστάζουν ακόμη και να τα τεμαχίσουν, προκαλώντας την παγκόσμια κατακραυγή για το έγκλημα που ετοιμάζεται να συντελεστεί, κατά του Ελληνικού πνεύματος αλλά και του παγκόσμιου πολιτισμού, και με τον φερόμενο ως Υπουργό Πολιτισμού, Κώστα Τασούλα, να παίζει με τα κουβαδάκια του σε κάποια παραλία !!!

Συγκεκριμένα την ερχόμενη άνοιξη τμήματα από αυτό το εξαιρετικό γλυπτικό σύνολο, θα μετακινηθούν από τη γκαλερί «Ντουβέν», όπου τοποθετήθηκαν τη δεκαετία του ’60, και θα μεταφερθούν στην γκαλερί «Σάνσμπερι», εκθεσιακό χώρο μέσα στο μουσείο, που δημιουργήθηκε με ιδιωτική χορηγία 25 εκατομμυρίων στερλινών.

Μέχρι τώρα, ένα μεγάλο επιχείρημα του Βρετανικού Μουσείου για τη μη επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα ήταν πως οι επισκέπτες μπορούν να τα δουν χωρίς να πληρώσουν εισιτήριο. Το κληροδότημα Τέρνερ, με βάση το οποίο λειτουργεί το Μουσείο, ορίζει ότι στη μόνιμη έκθεσή του η είσοδος είναι ελεύθερη. Αυτό όμως δεν ισχύει για τις περιοδικές εκθέσεις, όπου και μπαίνει τσουχτερό εισιτήριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add