Φέρτε πίσω τα λεφτά χωρίς “κυρώσεις” – Πρόταση-σοκ Δένδια για επιστροφή καταθέσεων - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Σάββατο, Ιουλίου 19, 2014

Φέρτε πίσω τα λεφτά χωρίς “κυρώσεις” – Πρόταση-σοκ Δένδια για επιστροφή καταθέσεων


Έκκληση για επιστροφή των καταθέσεων που βρίσκονται στο εξωτερικό απηύθυνε ο Ν. Δένδιας. Τι είπε για την αντιμετώπιση του ζητήματος των "κόκκινων δανείων"

Έκκληση να επιστρέψουν οι καταθέσεις στη χώρα απεύθυνε ο υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας. Σε συνέντευξή του στον Alpha δήλωσε πως «οποιοσδήποτε έχει χρήματα στο εξωτερικό είναι εθνική προσφορά να τα φέρει και να επενδύσει στη χώρα»

Χωρίς να εξηγήσει τον τρόπο που θα μπορούσε να επιτευχθεί κάτι τέτοιο, έκανε “πάσα” στο ΥΠΟΙΚ δηλώνοντας πως “δεν είναι δική μου αρμοδιότητα, δεν θέλω να επεκταθώ σε αυτό”. Ωστόσο, δεν δίστασε να προχωρήσει σε πρόταση κινήτρων όπως η καταβολή ενός ποσού προς αποφυγή κυρώσεων για θέματα φοροδιαφυγής.

Σε ό,τι αφορά τα “κόκκινα δάνεια”, επανέλαβε πως είναι αναγκαία η παρουσίαση ενός σχεδίου αντιμετώπισής τους συμφωνημένο με τον υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, αφού πρώτα λάβει την έγκριση του πρωθυπουργού. Απαραίτητη θεωρεί τη συνεννόηση με τον Γιάννη Στουρνάρα στην Τράπεζα της Ελλάδος, ώστε να υπάρξει διαπραγμάτευση με τους ξένους δανειστές για να βεβαιωθούν πως δεν θα υπάρξει κίνδυνος για την οικονομία της χώρας από αυτό. Τέλος, σημείωσε την ανάγκη να περάσει το σχέδιο από τη Βουλή ώστε “να μπορέσει η ελληνική οικονομία να μπει σε ένα στάδιο εξομάλυνσης από όλη αυτή την πολύ μεγάλη ζημιά που κουβαλάει μαζί της”.

Πηγή: ΣΚΑΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add