Reuters: 6,4ρ. σεισμός στο βόρειο Αιγαίο. - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Σάββατο, Μαΐου 24, 2014

Reuters: 6,4ρ. σεισμός στο βόρειο Αιγαίο.

http://www.newsbeast.gr
Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο η δόνηση είναι 6,5 βαθμών Ρίχτερ
Ισχυρός σεισμός σημειώθηκε βόρεια της Λήμνου. Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο η δόνηση ήταν 5,7 βαθμών Ρίχτερ, ενώ λίγα λεπτά αργότερα αναθεώρησε δίνοντας εκτίμηση στους 6.5 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ. Όπως αναφέρει το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ, το επίκεντρο βρίσκεται 77 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Αλεξανδρούπολης.

Το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο έδωσε εκτίμηση για δόνηση 7,2 Ρίχτερ και κατόπιν αναθεώρησε και αυτό στα 6,4 Ρ.

Σημειώνεται πως το Ευρωμεσογειακό Κέντρο εκτιμά το εστιακό βάθος στα 5 χιλιόμετρα. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια αναφορά για θύματα ή ζημιές.

Η δόνηση έγινε αισθητή σε όλη τη βόρεια Ελλάδα. Συγκεκριμένα, ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Αλεξανδρούπολη, όπου έπεσε το τηλεοπτικό σήμα, αλλά και στην Ξάνθη, τις Σέρρες, τη Δράμα και τη Θεσσαλονίκη.

Αστυνομικές πηγές της Σαμοθράκης ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι «ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός και είχε μεγάλη διάρκεια, όμως μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές ζημιών».

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για μικρές υλικές ζημιές σε Λήμνο και Σαμοθράκη. Στη Λήμνο μεταβαίνει αυτή την ώρα ο Αρχηγός της Πυροσβεστικής και ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να καταγράψουν τις συνθήκες. Το κλιμάκιο συνοδεύει και ομάδα ανδρών της ΕΜΑΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: