Έτσι θα γίνει πεζόδρομος η Αγίας Σοφίας(φωτο) - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Τρίτη, Φεβρουαρίου 11, 2014

Έτσι θα γίνει πεζόδρομος η Αγίας Σοφίας(φωτο)


Συντριβάνια, χυτά δάπεδα, ψηφιδωτά, «αστικοί φάροι» και πράσινο προβλέπονται μεταξύ άλλων στη μελέτη εφαρμογής για τη διαμόρφωση της Αγίας Σοφίας σε κανονικό πεζόδρομο. Αναλυτικά η μελέτη

της Κάτιας Γερακαρίτου

Στη διαμόρφωση της Αγίας Σοφίας σε κανονικό πεζόδρομο αναμένεται να προχωρήσει τους επόμενους μήνες ο δήμος Θεσσαλονίκης. Συντριβάνια, χυτά δάπεδα, ψηφιδωτά, «αστικοί φάροι» και πράσινο προβλέπονται μεταξύ άλλων στη μελέτη εφαρμογής από την ομάδα «Αντώνιος Νουκάκης & Συνεργάτες» , η οποία θα παρουσιαστεί την ερχόμενη Δευτέρα κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.
Η μελέτη αφορά το τμήμα του άξονα της Αγίας Σοφίας, που ορίζεται από τις οδούς Μακένζυ Κινγκ και Τσιμισκή καθώς και στην αναδιαμόρφωση των δύο κάθετων πεζοδρόμων Αγίας Θεοδώρας και Γεωργίου Σταύρου. Η διαμόρφωσή του στοχεύει «στην υποδοχή ανεμπόδιστης πυκνής κίνησης πεζών, ως καθημερινή διέλευση και ως περίπατος και στην παροχή τόπων, ως πεδίο δρώμενων και συλλογικών εκδηλώσεων».



Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Αστικού Σχεδιασμού Ανδρέα Κουράκη, οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν στο τέλος Ιουνίου και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησής του είναι επτά μήνες. «Βάλαμε τόσο μικρό διάστημα υλοποίησης, καθώς δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε μεγάλη αναστάτωση στην αγορά και στην εμπορική κίνηση» τόνισε ο κ. Κουράκης, μιλώντας στη Voria.gr. Όπως ανέφερε, τα υλικά που σχεδιάζεται να χρησιμοποιηθούν, «αντέχουν στο χρόνο και έχουν ποιότητα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add