Το μεγαλύτερο ηλιακό πάρκο στον κόσμο, ξεκίνησε τη λειτουργία του. - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Τρίτη, Φεβρουαρίου 18, 2014

Το μεγαλύτερο ηλιακό πάρκο στον κόσμο, ξεκίνησε τη λειτουργία του.



Το μεγαλύτερο ηλιακό πάρκο στον κόσμο, ξεκίνησε τη λειτουργία του σήμερα. Το όνομά του είναι Ivanpah Solar Electric Generating System, είναι το μεγαλύτερο ηλιακό πάρκο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στον κόσμο και, είναι πανέμορφο....Ξεκίνησε την λειτουργία του σήμερα και σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας που το διαχειρίζεται και είναι συνιδιοκτησία της NRG Energy, της BrightSource Energy και της Google, σε πλήρη λειτουργία μπορεί να παράγει 392 ΜW ηλεκτρικής ενέργειας. Πώς;


173500 ζεύγη από ηλιοστάτες (καθρέφτες) η κλίση και η λειτουργία των οποίων ρυθμίζεται από λογισμικό, στρέφονται στην φορά του ήλιου ώστε να αντανακλούν την ηλιακή ενέργεια προς την κορυφή των τριών πύργων που έχουν ύψος περίπου 150 μέτρων. Εκεί, η συσσωρευμένη ηλιακή ενέργεια χρησιμοποιείται για να θερμάνει νερό, κι έτσι παράγεται ατμός που κινητοποιεί τις τουρμπίνες που είναι εγκατεστημένες στους πύργους. Οι τουρμπίνες αυτές που λειτουργούν με ατμό, παράγουν την ηλεκτρική ενέργεια που διοχετεύεται στα δίκτυα ηλεκτροδότησης της πολιτείας της Καλιφόρνια, στις ΗΠΑ.



Το έργο κατασκευής και λειτουργίας του ηλιακού πάρκου Ivanpah, που βρίσκεται στην έρημο Mohave στις ΗΠΑ, κόστισε περισσότερα από 2 δις. Η έκτασή του υπολογίζεται σε 5 τετραγωνικά μίλια, δηλαδή, 13 τετραγωνικά χιλιόμετρα και η παραγόμενη ηλεκτρική ενέργεια, μπορεί να ηλεκτροδοτήσει πλήρως περισσότερες από 140000 οικίες.  Το φωτογραφικό υλικό που βλέπετε είναι από το αρχείο της κατασκευάστριας εταιρείας.


Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για το Ivanpah, εδώ.
[Πηγή] το είδαμε ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add