Οι επικρατέστεροι μύθοι των Χριστουγέννων - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Τρίτη, Δεκεμβρίου 17, 2013

Οι επικρατέστεροι μύθοι των Χριστουγέννων


Ποίοι είναι οι πιο συχνοί μύθοι περί Χριστουγέννων όπως παρουσιάζονται στην τηλεόραση; Ξεσκέπασε τους και βρες την αλήθεια πίσω από αυτούς!Στις γιορτές όλοι – μικροί μεγάλοι παίρνουν δώρα; Όλοι περνούν ευχάριστα με την οικογένεια ή με φίλους; Ο χιονοπόλεμος και το αναμένο τζάκι είναι αναπόσπαστο κομμάτι του γιορτινού σκηνικού;
Έχουμε συνδέσει τις γιορτές με ξεγνοιασιά και χαρά και σε ένα βαθμό αυτό ισχύει. Ακόμη κι έτσι όμως, η πραγματικότητα είναι κατά πολύ διαφορετική από τα μαγευτικά Χριστούγεννα της μεγάλης οθόνης. Μάθε γιατί…

1. Η τέλεια οικογένεια
Έχεις παρατηρήσει πώς εμφανίζονται οι οικογένειες στις χριστουγεννιάτικες ταινίες; Όλοι είναι χαρούμενοι, οι οικογένειες δεμένες και όλοι ξεχνούν τις διαφορές τους, κεραυνοβολημένοι από το πνεύμα των Χριστουγέννων, που επιτάσσει αγάπη, αδελφοσύνη κι αλληλεγγύη. Μύθος!Ακόμη και στις γιορτινές ημέρες, δύσκολα οι άνθρωποι ξεχνούν τις διαφορές και τις παρεξηγήσεις ενώ τα οικογενειακά τραπέζια προσφέρουν έδαφος για… νέους τσακωμούς. Εσύ δεν έχεις τσακωθεί με το σύντροφο, τα παιδιά, τους γονείς, τους φίλους ή τα πεθερικά αυτές τις γιορτινές ημέρες, ακόμη και για ανούσια ζητήματα; Αν όχι, μάλλον είσαι τέρας ψυχραιμίας ή απλά ζεις το παραμύθι σου.

2. Λευκά Χριστούγεννα
Πόσες χριστουγεννιάτικες ταινίες δίχως χιόνι έχεις δει; Οι περισσότερες προβάλλουν λευκά χριστούγεννα, με παχύ αφράτο χιόνιόπου μπορείς εύκολα να κάνεις αγγελάκια, να παίξεις χιονοπόλεμο, ακόμη και να κάνεις snowboard. Πόσο πιθανό όμως είναι αυτό να συμβεί στο νότιο τμήμα της χώρας μας και στα ελληνικά νησιά.

3. Η μανούλα σέξι νοικοκυρά
Σε διαφημίσεις και ταινίες οι μαμάδες είναι σωστές νοικοκυρές αλλά συνάμα μοντέλα. Ετοιμάζουν μόνες, με το χαμόγελο στα χείλη δίχως οποιαδήποτε βοήθεια πιάτα γκουρμέ, χωρίς να λερώσουν την κουζίνα και διατηρώντας το μαλλί κομμωτηρίου ανέπαφο. Αν έστω και μια φορά στη ζωή σου έχεις μαγειρέψει καταλαβαίνεις πως κάτι τέτοιο είναι αδύνατο. Θα λερωθείς, θα κάνεις την κουζίνα αγνώριστη και φυσικά θα τρέχεις και δε θα φτάνεις για να καταφέρεις να τα έχεις όλα έτοιμα στην ώρα τους. Καμία σχέση δηλαδή με τη σέξι, χαρωπή νοικοκυρά της TV.

4. Ω έλατο, ώ ελατο, μ’ αρέσεις πώς μ΄ αρέσεις
Αν κρίνω από τις ταινίες που προβάλονται τον Δεκέμβριο στην τηλεόραση, όλοι στα σπίτια τους – συνήθως σωστά παλατάκια- στολίζουν δέντρο φυσικό, πελώριο να φτάνει στο ταβάνι. Άσε που όλοι έχουν τζάκι για να κρεμούν τις μεγάλες κάλτσες για τα δώρα και να μπαίνει κι ο Αι Βασίλης από την καμινάδα. Κι όμως η πλειονότητα των Ελλήνων προτιμά τα πλαστικά δέντρα ή ακόμη και φυσικά αλλά σε μέγεθος που επιτρέπουν τα οικονομικά αλλά και τα τετραγωνικά του σπιτιού ή διαμερίσματος. Όσο για το τζάκι; Σε γκαρσονιερίτσες 30 τετραγωνικών, θερμάστρα και καλοριφέρ μπαίνουν στο πλάνο.

5. Δώρα, δώρα και ξανάμανα δώρα
Έχεις προσέξει στις ταινίες πώς οι οικογένειες ανταλάσσουν δώρα; Εκτός από το δακρύβρεχτο της κατάστασης κατά έναν περίεργο τρόπο όλα μά όλα τα δώρα κάνουν τον παραλήπτη να πετάξει τη σκούφια του από χαρά. Στην πραγματικότητα, ειδικά σε περιόδους οικονομικής κρίσης τα δωράκια περιορίζονται στα παιδιά και τους κοντινούς μας ανθρώπους ενώ η ανταλλαγή τους δε γίνεται με δάκρυα στα μάτια.

6. Όλοι βρίσκουν εν τέλει παρέα
Ποιός χαρακτήρας ταινιών έχει περάσει μόνος τα χριστρούγεννα; Ακόμη κι αν όλά έδειχαν πως θα περάσει μοναχικά, στο τέλος πάντα γίνεται η ανατροπή. Στην πραγματική ζωή όμως δύσκολα γίνονται τέτοια θαύματα. Υπάρχουν άτομα που εργάζονται ακόμη και στα ρεβεγιόν κι άλλοι που βρίσκονται μακριά από την οικογένειά τους. Πολλοί δε θα κάνουν ρεβεγιόν, δε θα διασκέδάσουν και θα περάσουν την ημέρα σαν όλες τις άλλες παρέα με την… τηλεόραση. Και η μοναξιά τις γιορτινές ημέρες είναι βαριά αν όχι αφόρητη…

7. Η γαλοπούλα ως χριστουγεννιάτικο δείπνο
Η γαλοπούλα έχει επικρατήσει ως το κυριότερο χριστουγεννιάτικο γεύμα. Κι όμως αρκετές ελληνικές οικογένειες προτιμούν κρέας όπως το χοιρινό, το αρνάκι ή και το μοσχάρι, συνοδευόμενα από κάθε λογής πίτες και γαρνιτούρες. Κι όσο κι αν έχουμε συνδέσει τα χριστούγεννα με γκουρμέ φαγητό και σαμπάνια, πολλοί είναι αυτοί που δε θα αποχωριστούν ούτε φέτος, το ελληνικότατο τζατζίκι, το ρακί ή τη ρετσίνα.

πηγή:womenonly.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: