Πώς να διατηρήσετε το βάρος σας κατά την διάρκεια των γιορτών; - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Κυριακή, Δεκεμβρίου 15, 2013

Πώς να διατηρήσετε το βάρος σας κατά την διάρκεια των γιορτών;

Το εορταστικό πνεύμα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς υπάρχει πολύ
έντονα στην ζωή μας. Το πάρτυ ξεκινάει και κατά την διάρκεια των γιορτών τα νόστιμα φαγητά και το αλκοόλ καταναλώνονται σε μεγάλες ποσότητες. Εδώ σας προσφέρουμε μερικές συμβουλές το πώς να διατηρήσετε το βάρος σας κατά την διάρκεια των γιορτών:

Κάνετε ένα πρόγραμμα, το οποίο να συμπεριλαμβάνει την σωματική άσκηση

Αυτός είναι ο πρώτος παράγον, από τον οποίο εξαρτάται η εμφάνισή μας. Το γεγονός, ότι θα έχουμε περισσότερο ελεύθερο χρόνο κατά την διάρκεια των γιορτών, δεν σημαίνει, ότι πρέπει να ξαπλώνετε μόνο μπροστά στην τηλεόραση. Η καλύτερη χαλάρωση είναι η ενεργή χαλάρωση και όχι η τεμπελιά. Για αυτό το λόγο επωφεληθείτε της ευκαιρίας και προγραμματίστε σωστά το χρόνο σας και αυτό της οικογένειας σας – για παράδειγμα οργανώστε διάφορες εκδρομές, βόλτες, χειμερινά αθλήματα, πηγαίνετε για κολύμβηση, σε αίθουσες παιχνιδιού κλπ. Σε περίπτωση που έχετε ευκαιρία περάστε και συγκεκριμένο διάστημα χρόνου σε κάποιο χειμερινό θέρετρο, έχοντας την ευκαιρία να απολαύσετε κάποιο χειμερινό άθλημα και τα απίστευτα τοπία.

Επιλέξτε σωστά την διατροφή σας

Η διατροφή είναι ο δεύτερος παράγον, από τον οποίο εξαρτάται η εμφάνισή μας. Συγκεντρωθείτε πάνω στην ποιότητα και όχι στην ποσότητα. Επίσης μην παραλείπετε ποτέ κάποιο από τα γεύματά σας. Να έχετε υπόψην, ότι εάν παραλείπετε το πρωινό σας, δεν θα αδυνατίσετε πιο εύκολα – απλά παραπλανείτε τον εαυτό σας. Το σημαντικό είναι να έχετε σωστή διατροφή, σ’αυτή την περίπτωση η όρεξη σας προς την διατροφή χαμηλής ποιότητας θα μειωθεί.

Χαλαρώστε

Το άγχος είναι ο τρίτος παράγον, από τον οποίο εξαρτάται η εμφάνισή μας. Να σκέφτεστε πάντα θετικά. Να απολαμβάνετε τα ωραία πράγματα της ζωής, να αποφεύγετε το άγχος και να κοιμάστε καλά. Ο ανεπαρκής ύπνος για μεγάλο χρονικό διάστημα επηρεάζει τον μεταβολισμό υπό την μορφή της ανεξέλικτης πείνας, ενώ η κούραση μειώνει την λειτουργικότητά σας.

Πηγή: http://omorfia.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add