Φροντίδα μαλλιών κατά την διάρκεια της χειμερινής περιόδου - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 13, 2013

Φροντίδα μαλλιών κατά την διάρκεια της χειμερινής περιόδου

Δεν επηρεάζει τα μαλλιά μόνο ο κρύος καιρός, αλλά επίσης και πολλά
άλλα παράγοντα όπως η συχνή χρήση του σεσουάρ, των καπέλων από συνθετικά υλικά, η θέρμανση, η έλλειψη ενυδάτωσης και σωστής διατροφής κατά την διάρκεια του χειμώνα.
Τα κατάλληλα καλλυντικά προϊόντα μαλλιών θα διεισδύσουν βαθιά στην δομή της τρίχας και θα βελτιώσει την ενυδάτωση των μαλλιών. Χρησιμοποιήστε σαμπουάν θρέψης και βιταμίνες, που συμβάλλουν στην αποκατάσταση της θρεπτικής ισορροπίας των μαλλιών. Μια φορά την εβδομάδα κάντε και μάσκα μαλλιών.
Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με τα μαλλιά σας μετά το ντους. Να αποφεύγετε να στεγνώνετε τα μαλλιά σας με την πετσέτα, επειδή αυτό μπορεί να προκαλέσει βλάβες στην δομή της τρίχας.
Το χειμώνα περιορίστε την χρήση των ζεστών μπικουτί, σεσουάρ, κατσαρώματος μαλλιών ή πρέσας ισώματος μαλλιών. Σε περίπτωση που χρειαστεί να διαμορφώσετε τα μαλλιά σας με σεσουάρ, χρησιμοποιήστε ένα επαγγελματικό σεσουάρ σε χαμηλότερο βαθμό, κρατώντας το σε διάστημα 30 εκ. από τα μαλλιά. Χρησιμοποιήστε και επαγγελματικά εργαλεία styling μαλλιών χωρίς αλκοόλ. Για παράδειγμα ο αφρός φιξαρίσματος ή το κερί θα βοηθήσουν για την ενυδάτωση των μαλλιών.
Το πρόβλημα, που συχνά αντιμετωπίζουμε το χειμώνα είναι ο στατικός ηλεκτρισμός των μαλλιών μας. Σ’αυτή την περίπτωση θα σας βοηθήσει μια κατάλληλη ποσότητα προϊόντων styling και μιας βούρτσας μαλλιών, η οποία πρέπει να έχει καλή ποιότητα και φυσικές τρίχες και η βάση της να είναι από λάστιχο, το οποίο παίζει κύριο ρόλο για την αντιμετωπίσει το στατιστικό ηλεκτρισμό. Ο στατιστικός ηλεκτρισμός γίνεται και όταν φοράμε καπέλο ή κασκόλ από συνθετικά υλικά. Για αυτό το λόγο πρέπει να αγοράζετε μόνο αξεσουάρ από φυσικά υλικά. Μην στεναχωριέστε για το κούρεμα κάτω από το καπέλο σας – για να το δώσετε ξανά φόρμα περάστε με τα βρεγμένα χέρια από τα μαλλιά, για να ενεργοποιήσετε την δράση των προϊόντων styling, τα οποία έχετε χρησιμοποιήσει.
Για να αποτρέψετε την εμφάνιση των σπασμένων ακρών και της ψαλίδας των μαλλιών μια φορά το μήνα να πηγαίνετε στην κομμώτριά σας για να φρεσκάρει τα μαλλιά σας. Άλλος ένας λόγος σχετικά με την εμφάνιση των σπασμένων ακρών και της ψαλίδας των μαλλιών είναι όταν βγαίνετε έξω στο κρύο με βρεγμένα μαλλιά. Πριν να βγείτε έξω πάντα να στεγνώνετε τα μαλλιά σας.
Η αποτελεσματική φροντίδα των μαλλιών σας κατά την διάρκεια του χειμώνα συμπεριλαμβάνει και την σωστή διατροφή και την κατανάλωση το λιγότερο  2 λίτρων νερού την ημέρα. Η σωστή διατροφή είναι πολύ σημαντική, επειδή τα μαλλιά αποτελούνται κυρίως από πρωτεΐνες, που  βρίσκονται σε διάφορα τροφήματα. Οι πρωτεΐνες θα δυναμώσουν τα μαλλιά σας και θα τους δώσουν ελαστικότητα, επίσης θα αποτρέψουν την εμφάνιση των σπασμένων ακρών και της ψαλίδας. Το νερό επίσης αποτελεί ένα σημαντικό παράγοντα. Η τρίχα των μαλλιών μας αποτελείται κατά 25% από νερό άρα καταναλώνοντας πολύ νερό διατηρείτε τα μαλλιά σας ενυδατωμένα και ευκολοχτένιστα.

Πηγή: http://omorfia.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add