Λιπαρή επιδερμίδα: αιτίες και θεραπεία - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Σάββατο, Νοεμβρίου 23, 2013

Λιπαρή επιδερμίδα: αιτίες και θεραπεία

Ανεξάρτητα από την ηλικία το λιπαρό δέρμα πάντα είναι μια ευθύνη που φέρετε εσείς. Η προκύπτουσα λάμψη στο πρόσωπο ή η λιπαρή αίσθηση που συσσωρεύει λιπαρότητα και βρωμιά δεν αρέσει στους περισσότερους ιδιοκτήτες λιπαρού δέρματος. Η θεραπεία ή η λύση για το λιπαρό δέρμα είναι πολύ απλή και ήπια απ’ όσο νομίζουν πολλοί.

     Πρώτον, πρέπει να αναλύσουμε τους λόγους για τη λιπαρή επιδερμίδα. Η έκκριση σμήγματος (φυσικό ενυδατικό) σε πλεονάζουσες ποσότητες από τους αδένες λιπαρότητας είναι η κύρια αιτία για το λιπαρό δέρμα. Η συσσώρευση του σμήγματος κάνει την υφή του δέρματος βαριά και παχιά, με αποτέλεσμα, λιπαρή ή ελαιώδη αίσθηση. Αυτή η υπερβολική έκκριση, όταν δεν ληφθεί μέριμνά της, οδηγεί σε γυαλιστερό δέρμα και προκαλεί κηλίδες και σπυράκια. Αυτός ο τύπος του δέρματος που έχει ενεργούς αδένες λιπαρότητας τείνει να γερνάει πιο αργά από άλλους τύπους. Ρυτίδες και χαλάρωση είναι λιγότερο πιθανό να εμφανιστούν πρόωρα. Η κατάλληλη προσοχή πρέπει να επεκταθεί σε μια λιπαρή επιδερμίδα, έτσι ώστε να μετατραπεί σε ένα περιουσιακό στοιχείο κατά τα επόμενα έτη όταν θα επέλθει η γήρανση.
     Το λιπαρό δέρμα, αν δεν ληφθεί φροντίδα, οδηγεί σε σπυράκια (λόγω φραγμένων πόρων) και δομεί τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, καθιστώντας δύσκολη τη διατήρηση της επιδερμίδας. Η όψη γίνεται ωχρή και οι πόροι γίνονται ορατοί.
     Δεν υπάρχει γρήγορη λύση για το λιπαρό δέρμα. Η φροντίδα της λιπαρής επιδερμίδας χρειάζεται λίγη υπομονή και επιμονή, δεδομένου ότι χρειάζεται κάποιο χρόνο. Το πρόβλημα του λιπαρού δέρματος πρέπει να αντιμετωπίζεται στο εσωτερικό, και μπορεί να χρειάζεται επαγγελματική ιατρική βοήθεια. Στις περισσότερες περιπτώσεις, το λιπαρό δέρμα ελέγχεται, αλλά δεν επιλύεται. Ακόμη και σε περιπτώσεις ελέγχου, η κατάσταση του δέρματος βελτιώνεται και είναι λιγότερο λιπαρή.
     Η θεραπεία της λιπαρής επιδερμίδας περιλαμβάνει την απομάκρυνση του περίσσειου σμήγματος χωρίς να την ξηράνει. Η υπερβολική αφαίρεση οδηγεί σε αρνητικά αποτελέσματα, δεδομένου ότι ρυθμίζει μόνο τους αδένες λιπαρότητας να παράγουν όλο και περισσότερο σμήγμα για να αντισταθμίσουν την απώλεια.
     Η σωστή μέθοδος είναι να καθαρίσετε το δέρμα με ένα ήπιο καθαριστικό που δεν περιέχει λιπαρές ουσίες ή έλαια. Αυτά τα είδη καθαριστικών, αφαιρούν το υπερβολικό σμήγμα που προκαλεί η συσσώρευση βρωμιάς, αφαιρώντας ταυτόχρονα τη λιπαρότητα. Η αφαίρεση της βρωμιάς από την επιφάνεια συµβάλει στη µείωση του σχηματισμού κηλίδων και μπιμπικιών. Ορισμένα καθαριστικά περιέχουν άλφα υδροξύ οξέα (AHA) που αφαιρούν τα νεκρά κύτταρα από την επιφάνεια του δέρματος εκθέτοντας ένα νέο στρώμα. Η συχνή χρήση τους βοηθά. Ακολουθείτε πάντα το πλύσιμο με AHA εφαρμόζοντας ενυδατικές κρέμες για να αναπληρωθεί η ξηρότητα που απορρέει από το πλύσιμο.
     Να αποφεύγετε πάντα τη χρήση στυπτικών με βάση το οινόπνευμα για να καθαρίσετε την περίσσεια λιπαρότητα από το πρόσωπό σας. Χρησιμοποιήστε τις ηπιότερες ποικιλίες, δεδομένου ότι ο επιπλέον καθαρισμός  θα προωθήσει πάλι την παραγωγή περισσότερου σμήγματος λόγω ξηρότητας.
     Μην τρίβετε το πρόσωπό σας, απλά καθαρίστε το δύο φορές την ημέρα, δεδομένου ότι η τριβή που δημιουργείται από τα δάχτυλα κατά τον καθαρισμό είναι αρκετή για να αφαιρέσει το νεκρό δέρμα.
     Αν έχετε λιπαρή επιδερμίδα, συνιστάται πάντα να μην χρησιμοποιείτε ενυδατική κρέμα σε καθημερινή βάση. Επίσης, να αποφεύγετε τα μαλακτικά που περιέχουν εκχυλίσματα βουτύρου και μέταλλα, καθώς θα σας βοηθήσουν μόνο να αναπληρώσετε την περιεκτικότητα λιπαρότητας στο δέρμα σας.
     Η επιλογή προϊόντων μακιγιάζ χωρίς έλαια είναι σκόπιμη, ιδίως για την ερυθρίαση και τη βάση. Να χρησιμοποιείτε προϊόντα με βάση το νερό, δεδομένου ότι δεν φράζουν τους πόρους. Το λιπαρό ή λαμπερό βλέμμα μπορεί επίσης να αποφευχθεί επιλέγοντας τις βάσεις που είναι σχεδιασμένες να απορροφούν τη λιπαρότητα.
     Όταν βγαίνετε έξω να χρησιμοποιείτε μη λιπαρό αντιηλιακό, ειδικά τζελ, δεδομένου ότι είναι δεν είναι λιπαρό. Βεβαιωθείτε ότι το αντιηλιακό είναι τουλάχιστον SPF 15.
     Σε περίπτωση ακμής, το καθαριστικό σας θα πρέπει να περιέχει ένα μικρό ποσοστό σαλικυλικού οξέος. Ενυδατώστε με μια ενυδατική κρέμα που περιέχει επίσης σαλικυλικό οξύ.

Λιπαρή επιδερμίδα: αιτίες και θεραπεία
     Να προσέχετε τη διατροφή σας. Η λιπαρή επιδερμίδα επιδεινώνεται περαιτέρω από το άμυλο, τα επεξεργασμένα τρόφιμα και τη ζάχαρη. Να επιμείνετε σε μια χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά διατροφή πλούσια σε φρέσκα λαχανικά, φρούτα και σιτάρι. Η πρόσληψη υγρών είναι πολύ σημαντική για τη διατήρηση ενός καλού τόνου δέρματος, συνιστάται η κατανάλωση τουλάχιστον 3-4 λίτρων την ημέρα σε μορφή χυμών, τσαγιού ή τουλάχιστον νερού βρύσης. Η κατανάλωση βιταμινών και ανόργανων συστατικών είναι σημαντική, ειδικά των βιταμινών Α, του συμπλέγματος Β και C.
     Η δημιουργία  ενός λαμπερού και μη λιπαρού δέρματος είναι μια χρονοβόρα διαδικασία και τα αποτελέσματα είναι μακράς διαρκείας. Λίγη πειθαρχία και επιμονή θα βοηθήσει αρκετά την επιδερμίδα σας να γεράσει με χάρη.

Πηγή: http://www.totalbeauty.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: