Πόνοι στον αυχένα; Δοκίμασε μια φυσική λύση - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Παρασκευή, Νοεμβρίου 15, 2013

Πόνοι στον αυχένα; Δοκίμασε μια φυσική λύση

H κακή στάση του σώματος εν ώρα εργασίας, οι πολλές ώρες μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή, το μη ανατομικό μαξιλάρι, μία απότομη κίνηση…

 όλα αυτά μπορούν να επιβαρύνουν τον αυχένα σου ή το πάνω μέρος της πλάτης. Το αποτέλεσμα είναι έντονοι πόνοι, αίσθημα δυσφορίας, πονοκέφαλος, δυσκολία στην κίνηση, πόνος στα χέρια.
Υπάρχουν κάποιες απλές ασκήσεις για τον αυχένα που μπορείς να κάνεις στο σπίτι σου για να ανακουφιστείς από τα συμπτώματα.

Φυσικά αν ο πόνος επιμένει, πρέπει να επισκεφθείς κάποιον ειδικό.
• Στάσου όρθια και κούνησε και τους δύο ώμους πάνω και κάτω. Στη συνέχεια, κάνε κυκλικές κινήσεις με τους ώμους, με αργό ρυθμό για λίγα δευτερόλεπτα.
• Μείνε σε όρθια θέση και κατέβασε το κεφάλι σου, έτσι ώστε το πηγούνι να πλησιάσει όσο περισσότερο γίνεται το στήθος. Μείνε για λίγο και επέστρεψε στην αρχική θέση. Έπειτα, γύρνα το κεφάλι σου όσο πιο πίσω μπορείς, κοιτώντας ψηλά στο ταβάνι. Μείνε για λίγα δευτερόλεπτα.
• Στάσου με το πρόσωπο στη γωνία ενός τοίχου και τοποθέτησε τα χέρια σου στα πλάγια του τοίχου. Οι αγκώνες πρέπει να βρίσκονται στο ύψος των ώμων. Πλησίασε το σώμα σου προς τον τοίχο, κρατώντας τις φτέρνες κολλημένες στο πάτωμα. Μείνε για λίγα δευτερόλεπτα και επέστρεψε στην αρχική θέση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: