4 πράγματα που δεν πρέπει να ξεχνάτε μετά την άσκηση - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Τετάρτη, Νοεμβρίου 13, 2013

4 πράγματα που δεν πρέπει να ξεχνάτε μετά την άσκηση


Μόλις τελειώσατε 30 λεπτά αερόβιας γυμναστικής και βιάζεστε να πάτε σπίτι σας; Δεν είναι ακόμα η ώρα. Υπάρχουν 4 πράγματα που πρέπει απαραιτήτως να κάνετε, πριν συνεχίσετε με την ημέρα σας.
Χαλαρώστε
Η γυμναστική σε έντονους ρυθμούς αυξάνει τον σφυγμό της καρδιάς στα υψηλότερα επίπεδά του (180- 200 παλμούς το λεπτό). Είναι απαραίτητο να κάνετε τουλάχιστον 5 λεπτά χαλαρής άσκησης για να επαναφέρετε τους παλμούς σας στο φυσιολογικό επίπεδο. Όποια μορφή άσκησης κι αν επιλέγετε, αφιερώστε τα τελευταία 5 λεπτά της προπόνησής σας για να ρίξετε τους ρυθμούς σας και να επαναφέρετε τον οργανισμό σας στο φυσιολογικό.

Ενυδατωθείτε
Ανάλογα με το πόσο έντονα γυμνάζεστε και το πόσο ιδρώνετε κατά τη διάρκεια της άσκησης, είναι σημαντικό να επανακτήσει ο οργανισμός σας τα χαμένα υγρά του, για να αποφύγετε τυχόν ζαλάδες ή και αφυδάτωση. Αν γυμναστήκατε για λιγότερο από μία ώρα, το νερό είναι αρκετό αλλά, αν υπερβείτε αυτό τον χρόνο, ένα ρόφημα για μετά την άσκηση ή και ένα smoothie θα σώσουν την κατάσταση.

Κάνετε διατάσσεις
Μην ξεχάσετε τις διατάσσεις σας γιατί βιάζεστε να φύγετε. Το stretching όχι μόνο θα σας σώσει από πιασίματα ή τραβήγματα μυών, αλλά θα θωρακίσει και τον οργανισμό σας ενάντια στους μικροτραυματισμούς.
Φάτε
Αν γυμνάζεστε με σκοπό να χάσετε βάρος, μπορεί να σας φαίνεται περίεργο να φάτε μετά την άσκηση, αλλά μην ανησυχείτε. Ένα ελαφρύ σνακ δεν θα ακυρώσει τις θερμίδες που μόλις κάψατε. Όσο γυμνάζεστε, το σώμα σας καίει θερμίδες για να πάρει ενέργεια. Αν, μετά την άσκηση, καταναλώσετε υγιεινές τροφές, αυτές δεν θα αντικαταστήσουν την καλή δουλειά που κάνατε, αφού χρησιμεύουν στην επανεκκίνηση και τον ανεφοδιασμό του μεταβολισμού σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: