Όχι στις αρνητικές σκέψεις- Think possitive - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Κυριακή, Αυγούστου 04, 2013

Όχι στις αρνητικές σκέψεις- Think possitive





   Είμαστε το άθροισμα των σκέψεών μας και η ψυχολογια καθώς και ολόκληρη η ύπαρξή μας εξαρτώνται από αυτές. Δεν βλέπουμε τα πράγματα όπως είναι, αλλά όπως μας κάνουν οι σκέψεις μας, που είναι επί το πλείστον αρνητικές, να τα βλέπουμε με αποτέλεσμα να χαλάμε την ψυχολογια μας και να αποσυντονιζόμαστε από οποιονδήποτε πραγματικό μας στόχο. 

    Για χρόνια πιστεύαμε ότι τα γεγονότα, όχι οι σκέψεις, είναι ότι πιο ρεαλιστικό υπάρχει, αλλά τα πάντα ξεκινάνε πάντα με μια σκέψη που οδηγεί σε ένα συναίσθημα συνήθως αρνητικό και φυσικά καταλήγει σε μια ψυχολογια αρνητική. 

    Η σκέψη είναι αυτή από όπου αρχίζουν τα πάντα. Κρίνουμε αναλύοντας το αποτέλεσμα των ενεργειών μας ή των ενεργειών των άλλων, χωρίς να λαμβάνουμε υπόψη την προέλευση της σκέψης. Οι σκέψεις δημιουργούν την πραγματικότητα! Ως εκ τούτου, ό,τι σκεφτόμαστε και αισθανόμαστε γίνεται ο τέλειος καθρέφτης αυτού που γινόμαστε τελικά, και φυσικά της εσωτερικής μας δυστυχίας. 



    Διαθέτουμε εκ βαθέων, υποσυνείδητα και συνειδητά τις λύσεις σε όλα τα προβλήματα μας. 
Και αυτά μπορούν να εξαχθούν από το υποσυνείδητό μας ανάλογα με την ένταση της πίστης στον ίδιο τον εαυτό μας και ανάλογα την επαφή που έχουμε με την πηγή μέσα μας.

    Κάθε ένας από εμάς πιθανόν να έχει φοβερές δυνάμεις μέσα του. Παρόλα αυτά, συχνά επιλέγουμε την αρνητικότητα, την κριτική, τη διαμάχη. Και φυσικά το να είσαι μέσα στην αρνητικότητα είναι μία από τις πιο διαδεδομένες επιλογές στους νόμους του Σύμπαντος που τελικά δεν βοηθούν τίποτα άλλο από τη γέννηση πραγματικών δυσκολιών και μειονεκτημάτων τόσο για μας όσο και για τους άλλους. 


     Τα πάντα γυρίζουν πίσω σε μας.
Όλα αυτά που εκπέμπουμε στο περιβάλλον μας δηλαδή τις σκέψεις, τα λόγια, τα συναισθήματα, τις επιθυμίες, τα γεγονότα, τα πάντα γυρίζουν πίσω σε μας, παράγοντας σημαντικές επιπτώσεις στο ενεργειακό πεδίο μας.

    Επιπλέον, η αρνητικότητα, η επιθετικότητα, η διαμάχη, το μίσος, ο θυμός ακόμη και όταν δεν εκφράζονται αλλά διατηρούνται στο υποσυνείδητο βοηθούν τη σταδιακή μετατροπή τους σε ένα πραγματικό πρόγραμμα αυτοκαταστροφής. Διαπληκτισμοί, κουτσομπολιά, ζήλιες, εκδίκηση και κάθε άλλο αρνητικό συναίσθημα εκπέμπουν ήσυχα μια τεράστια καταστροφική δύναμη που μολύνει το περιβάλλον, μετατρέποντάς  το σε μια χωματερή των αντιδραστικών ενεργειακών σκουπιδιών. Μολύνει το περιβάλλον μας, αλλά φυσικά και μας τους ίδιους. Ο πιo ισχυρός καταστροφικός σύνδεσμος με το παρελθόν διατηρείται από μία ασυγχώρητη θλίψη. 

    Μόνο μέσα από τη συγχώρεση μπορούμε να ελευθερωθούμε και να θεραπευτούμε.



Αλλιώς παραμένουμε αιχμάλωτοι της ίδιας της δικής μας αρνητικής ενέργειας.

Ακόμα και η Φυσική μας αποδεικνύει μέσω της τρίτης της αρχής της μηχανικής δράσης και αντίδρασης ότι κάθε αρνητική ενέργεια σε κάτι, επανέρχεται εναντίον μας. 


Τι πρέπει να γίνει; 
Δεν καταλήγουν πάντα όλα τα πράγματα όπως τα περιμένουμε.

    Αλλά το μόνο σίγουρο είναι πως ο φόβος, η ανησυχία και το άγχος κάνουν τη ζωή πιο περίπλοκη και να μας κρατούν μακριά από την επιτυχία, από την ορθολογική σκέψη και δράση, μη έχοντας πρόσβαση στις πραγματικές εσωτερικές μας δυνάμεις. Για να είμαστε σε θέση να βελτιώσουμε την κατάστασή μας, τόσο σωματική όσο και ψυχική, πρέπει να αλλάξουμε τις δυσλειτουργικές συμπεριφορές μας αλλάζοντας τον τρόπο σκέψης μας σχετικά με τα γεγονότα, συνειδητοποιώντας τους μηχανισμούς που μας κάνουν να επιμείνουμε σε ορισμένα είδη αντιδράσεων που προκαλούν την αρνητικότητα στη ζωή μας. Πρέπει να αλλάξουμε τις σκέψεις μας, ή καλύτερα να σταματήσουμε να σκεφτόμαστε συνεχώς και επιθετικά δίχως να ζούμε στο παρόν, ξεχασμένοι συνεχώς σε ένα παρελθόν που έχει τελειώσει ή σε ένα αύριο που πιθανό να μην συμβεί ποτέ. 


    Στην πραγματικότητα η θετική σκέψη προέρχεται από την καθόλου σκέψη.
Με αυτόν τον τρόπο θα δούμε να αποκαλύπτονται όλες τις λειτουργικές λύσεις και μόνο που βοηθήσαμε να ξεμπλοκαριστεί η ενέργεια στο σύμπαν αφού δεν το γεμίσαμε με σκέψεις, που στην πλειοψηφία τους είναι ως επί το πλείστον αρνητικές.

    Δεν είναι λίγες οι φορές όπου τα αισθήματα της ανασφάλειας και της ανησυχίας εμφανίζονται λόγω αυτών ακριβώς των αρνητικών σκέψεων που κάνουμε. Στη συνέχεια, η στάση που έχουμε μπορεί να επηρεάσει την πραγματικότητα. Η στάση του να είμαστε ένας σχετικά σταθερός δεσμός ανάμεσα στις πεποιθήσεις, τα συναίσθημα, και τις τάσεις για δράση μας κατευθύνει με ένα συγκεκριμένο τρόπο προς τους ανθρώπους, τα πράγματα, τις ιδέες ή τα αντικείμενα. Επιπλέον, μερικές φορές, οι πεποιθήσεις μας μπορεί να έχουν ένα ισχυρά ενοχλητικό χαρακτήρα, εάν οι εμπειρίες της ζωής μας ενισχύουν ορισμένες δυσλειτουργικές πεποιθήσεις. Όλα αυτά μπορούν ακόμα και να εμποδίσουν την εξέλιξή μας! 


    Το πιο εύκολο για μας είναι να αφήσουμε τον εαυτό μας να καθοδηγείται από αρνητικές σκέψεις.
Όταν τίποτα ή σχεδόν τίποτα καλό δεν φαίνεται να συμβαίνει, αλλά εδώ ακριβώς είναι που αυτές οι σκέψεις παίρνουν τη μορφή του φαύλου κύκλου που διατηρεί τη δυσαρμονία μέσα μας και έξω μας.

    Καθημερινά, έχουμε περίπου 70.000 αρνητικές σκέψεις. Φαίνεται πολύ δύσκολο να δοκιμάσει κανείς να ελέγξει τις σκέψεις του, ιδιαίτερα αν δούμε το πράγμα από αρνητική σκοπιά. Δοκιμάστε να σταματήσετε για λίγα δευτερόλεπτα να σταματήσετε να σκέφτεστε και θα το διαπιστώσετε. Δεν είναι καλύτερα να δοκιμάσουμε φυσικούς τρόπους για να τις αποβάλουμε και να έχουμε μια καλύτερη και πιο αισιόδοξη ζωή; 


    Ο διαλογισμός και το να ζούμε το ΤΩΡΑ 
Ο καλύτερος τρόπος για να σταματήσουμε όλη αυτή την αρνητικότητα που δημιουργείται με τις συνεχόμενες σκέψεις είναι απλά να σταματήσουμε να σκεφτόμαστε.

    Αυτό μόνο ο διαλογισμός μπορεί να το κάνει και η επιλογή ζωής του να ζούμε κάθε στιγμή πραγματικά το ΤΩΡΑ δίχως καθόλου σκέψεις. Όταν σταματάμε τις σκέψεις μας με τον διαλογισμό το σύμπαν ευθυγραμμίζεται μαζί μας, ξεμπλοκάρει η ενέργειά του και όλα παίρνουν σιγά-σιγά το δρόμο τους ήρεμα δίχως πίεση. Υπάρχουν διάφορες μέθοδοι διαλογισμού. Μπορείτε να αναζητήσετε αυτόν που σας ταιριάζει καλύτερα. Το σημαντικότερο παράλληλα με τον διαλογισμό, είναι να προσπαθήσουμε να ζούμε το ΤΩΡΑ. Δηλαδή να προσπαθούμε πραγματικά να ζούμε την κάθε στιγμή, δίχως να τη δηλητηριάζουμε με σκέψεις που κάνουμε και αφορούν το παρελθόν ή το μέλλον. Να νιώθουμε πραγματικά στο σώμα μας την κάθε μας ενέργεια που κάνουμε ΤΩΡΑ, σε όλο μας το σώμα και να μην αφήνουμε πλέον όλα να γίνονται εικονικά στο κεφάλι και στις σκέψεις μας.


    Μην ξεχνάτε πως ότι έγινε στο παρελθόν έγινε και δεν μπορούμε να το αλλάξουμε. 
Ούτε και μπορούμε να κάνουμε μακροπρόθεσμα σχέδια για το μέλλον καθώς πολλά από αυτά δεν θα γίνουν πράξη ποτέ.

    Φυσικά θα κάνουμε κάποιους σχεδιασμούς, στα πλαίσια που μπορούμε, αλλά δίχως άγχος και αγωνία, καθώς τα αποτελέσματα δεν θα είναι τελικά τα επιθυμητά. Οποιαδήποτε ενέργεια γίνεται δίχως άγχος, πίεση, αγωνία και γενικότερα αρνητικές σκέψεις και συναισθήματα έχει πολλές ελπίδες να επιτύχει. Ο διαλογισμός και το να ζεις το ΤΩΡΑ έχει γίνει το νέο κίνημα που δίνει ελπίδα για επαναπροσδιορισμό του τρόπου ζωής μας. Μεγάλες εταιρίες, πανεπιστήμια, επίσημοι φορείς, επιστήμονες έχουν πολλαπλασιάσει τις έρευνες για όλους τους τομείς που μπορεί να επηρεάσει θετικά και εξαπλώνονται μέρα με τη μέρα. 

    Πρέπει να ξεφύγουμε και να ξεπεράσουμε επιτέλους το αρνητικό παρελθόν μας και να ζήσουμε το τώρα μακριά από την αρνητικότητα που μας ωθεί να υποπέσουμε η εποχή μας.


 πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια: