Συνέντευξη ''Νεων Πρωταγωνιστων'', Μερος γ' - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

Τετάρτη, Απριλίου 03, 2013

Συνέντευξη ''Νεων Πρωταγωνιστων'', Μερος γ'

Αγαπητοί αναγνωστες του περιοδικου μας, συνεχίζουμε τη σειρα συνεντεύξεων των 
Ελπινικη Ραφαελα Κεσιδου - Μακης Θεοδοσατος
της θεατρικης ομαδας ''Νεοι Πρωταγωνιστες''
 Μέρος γ' 

1) Τι γνωμη εχετε για το εργο στο οποιο συμμετεχετε; Σας αρεσει; Περναει μηνυματα με απλα λογια στον μεσο ανθρωπο;
Ραφαελα Κεσιδου: Το έργο όταν το πρωτοδιάβασα, σε μερικά σημεία του γέλασα. Είναι πολύ όμορφο, αστείο και πιστεύω θα αρέσει στο κοινό. Μου αρέσει πάρα πολύ ειδικά τώρα που προχωρήσαμε περισσότερο και το έχουμε εμπεδώσει. Είμαι σίγουρη ότι πέρα απ'όλη την πλάκα και τα αστεία, ο μέσος άνθρωπος μπαίνει στη διαδικασία να σκεφτεί και στη πραγματικότητα ότι όντως συμβαίνουν και αυτά. Αλλά για μία ακόμα φορά σαν Έλληνες κιόλας που τη διασκέδαση, τη ψυχαγωγία, τη σάτυρα κλπ τα έχουμε μέσα μας εδώ και πάρα πολλά χρόνια τα διακωμωδούμε
Μακης Θεοδοσατος: Το βασικο μηνυμα του εργου και με το οποιο συμμεριζομαι και το επικροτω και για αυτο μου αρεσει και συμμετεχω ειναι οτι με το χρημα δεν εξαγοραζονται τα παντα. Μπορει να εχεις οτι θελεις απο υλικα αγαθα, αλλα αν δεν το χειριστεις σωστα χανεις πολλα πραγματα απο τη ζωη και οπως λεει και ο ηρωας που υποδυομαι -εκεινος βεβαια για αλλο λογο- ζεις σε εναν αλλο κοσμο και χανεις αξιες τις ζωης. Σιγουρα το χρημα ειναι απαραιτητο αλλα δεν ειναι αυτοσκοπος η συγκεντρωση του.

2) Η οικογενεια σας τι ειπε μολις εμαθε για το θεατρικο και οτι θα συμμετεχετε.
Ραφαελα Κεσιδου: Της φάνηκε περίεργο γιατί ήρθε από το πουθενά αυτό. Βέβαια το πέρασαν για αστείο αλλά πλέον πήγαμε στη φάση του 'πειράγματος' κι απλά περιμένουμε τη μεγάλη μέρα! 
Μακης Θεοδοσατος: Η οικογενεια μου ειδικα στην αρχη το δεχτηκε με αρκετη επιφυλακτικοτητα λογω της ηλικιας μου θεωρωντας οτι ειμαι αρκετα μεγαλος για να ασχοληθω με την ηθοποιία.

3) Τι κοινο εχετε με τον ρολο που υποδυεστε και τι θα ζηλευατε απο αυτον;
Ραφαελα Κεσιδου: Δε ζηλεύω κάτι. Ίσα ίσα νομίζω με πάει και πάρα πολύ. Είναι εκείνος που λύνει την όλη ιστορία και την οδηγεί στο τέλος της, στο καλό τέλος της. Είναι τρελή, η κλασσική θεία μιας οικογένειας, όμως σοβαρή όπου πρέπει, πονηρή κ.ο.κ.
Μακης Θεοδοσατος: Τα κοινα μου με το ρολο ειναι τα εξης:
α. ο αποτομος καμια φορα χαρακτηρας ο οποιος ομως δεν εχει κακία αλλα θελει να κρυψει συναισθηματα και
β. η επιμονη να επιβαλλει ως σωστο αυτο που θεωρει ο ιδιος ως ορθο.
Σιγουρα το μονο που θα ζηλευα θα ηταν η οικονομικη ανεση που εχει.

4) Στο εργο παιζετε την θεια και τον θειο. Τι θα δουμε εμεις πανω στη σκηνη; Στα παρασκηνια πως ειναι οι προβες μεταξυ σας; Δεχτηκατε αμεσως τον ρολο; Υπαρχει καποιο συναισθημα εμπιστοσυνης στην ομαδα;
Ραφαελα Κεσιδου: Για εμένα απλά περιμένετε εκείνη τη μέρα. Προσωπικά πιστεύω ότι θα είναι πολύ όμορφο αυτό αν κι όπως όλοι ένα άγχος τιτανοτεράστιο το έχω. Οι πρόβες έχουν πολύ γέλιο, προχωράνε όμως όσο πάει και καλύτερα εφ'όσον γνωριζόμαστε όλοι μεταξύ μας και καλυτερεύουν κι οι σχέσεις με οποιοδήποτε συναίσθημα. Όσον αφορά το αν δέχτηκα εξ'αρχής..υπήρξε περίπτωση να μη παίξω για διάφορους λόγους, αλλά τελικά όλα καλά.
Μακης Θεοδοσατος: Θα δειτε ενα χαρακτηρα ο οποιος εχει απομονωθει στον εαυτο του, δεν εχει φιλους λογω του οτι ο ιδιος αποφευγει τον κοσμο φοβουμενος οτι θα τον κλεψουν και ως εκ τουτου και ο κοσμος τον αποφευγει πιστευοντας οτι ειναι στριμμενος.
-Οι προβες κυλουν ομαλα και καθοδηγουμενοι παντα απο το σκηνοθετη προσπαθουμε να βελτιωθουμε ωστε να δωσουμε τον καλυτερο εαυτο μας οταν ερθει η μεγαλη ωρα για την εκθεση μας στο κοινο. Εκει που τα λαθη -τα οποια στις προβες υπαρχουν- δεν πρεπει να κανουν την εμφανιση τους.
-Το ρολο τον δεχτηκα με πολυ χαρα επειδη ειχα ενα μικρο(;) ''ψωνιο'' με την ηθοποιία απο μικρος. Παντα με εξιταρανε οι ρολοι των ''κακων'' και αυτο ηταν ενα συν στο να δεχτω το ρολο χωρις δευτερη κουβεντα.
-Η ομαδα ειναι σαν ενα κτιριο. Αν δεν εχει γερες βασεις το κτιριο καταρρεει. Ετσι και σε μια ομαδα αν δεν υπαρχει εμπιστοσυνη θα υπαρξουν προστριβες μεταξυ των μελων και το μελλον της θα ειναι αβεβαιο εως ζοφερο.

5) Ειναι η πρωτη σας δημοσια εμφανιση; Θα ξανακανατε κατι παρομοιο στο μελλον;
Ραφαελα Κεσιδου: Ναι είναι η πρώτη μου φορά τόσο σοβαρή, αν εξαιρέσεις τα σκερτς και τις γιορτές σε νηπιαγωγείο και δημοτικό! (γέλια) Νομίζω πως ναι. Είχα πιο μικρή ένα ψώνιο με την ηθοποιία και με έλεγαν να πάω σε δραματική σχολή. Αλλά δε πίστευα ότι θα κάνω θέατρο αν με ρωτούσατε.
Μακης Θεοδοσατος: Στο γυμνασιο ειχα κανει μια παρασταση με αλλους συμμαθητες μου την οποια παρουσιασαμε στο τμημα της ταξης μου. Θυμαμαι ειχα ξεχασει τα λογια και με νοηματα προσπαθουσανε οι υπολοιποι να με επαναφερουν. Επισης με τους ιδιους συμμαθητες -οι οποιοι ηταν και φιλοι εξω απο το σχολειο- καναμε αλλες δυο παραστασεις μπροστα στο κοινο σε θεατρακι στις οποιες ημουν απλα κομπαρσος χωρις να λεω κατι.περαν τουτου τιποτε αλλο.
-Αν μου δινοταν η ευκαιρια να ξανακανω κατι παρομοιο; Νομιζω ναι αλλα ισως να το σκεφτω καλυτερα μετα την παρασταση.

6) Πως βλεπετε τον ευατο σας μετα απο 10 χρονια; Η αναμνηση της εκδηλωσης αυτης θα υπαρχει στη μνημη σας εκεινη την περιοδο;
Ραφαελα Κεσιδου:  Ποτέ δε μπορείς να ξέρεις κάτι τέτοιο..είναι ανάλογα με πολλά άλλα πράγματα. Ελπίζω όμως να είναι όλα καλά όπως και να έχει σε όλους τους τομείς. Νομίζω πως ναι δε θα έχω μεγάλη διαφορά οπότε θα θυμάμαι κάτι μεγάλο που έκανα πριν λίγα χρόνια.
Μακης Θεοδοσατος: Ηδη υπαρχουν στιγμες απο τις προβες που δεν προκειται να ξεχασω. Ειναι δυνατον να ξεχασω τη μερα της παραστασης;Οχι σιγουρα θα τη θυμαμαι.

7) Τι κανετε στην προσωπικη ζωη σας; Τι ασχολίες-χόμπι εχετε;
Ραφαελα Κεσιδου: Έχω τη σχολή μου, σπουδάζω στο τελευταίο 'υποτιθέμενο' έτος των Τουριστικών Επαγγελμάτων. Επίσης ζωγραφίζω -ένα χόμπι που αγαπάω- βγαίνω με τους φίλους μου..η κλασσική ζωή ενός 19χρονου φοιτητή!
Μακης Θεοδοσατος: Μετα απο 25ετη θητεια στο στρατο εδω και ενα χρονο εχω βγει στη συνταξη. Χομπι μου το ιντερνετ και η παρακολουθηση ποδοσφαιρικων αγωνων.

8) Τι θα σας λειψει απο αυτη την προετοιμασία;
Ραφαελα Κεσιδου: Είναι μια πρωτόγνωρη εμπειρία, κάτι νέο για εμένα οπότε δε νομίζω να υπάρχουν συγκεκριμένα πράγματα και λεπτομέρειες που θα με λείψουν περισσότερο κι άλλα λιγότερο.
Μακης Θεοδοσατος: Απο την προετοιμασια θα μου λειψει ολο αυτο που συμβαινει καθε φορα. Τα σαρδαμ,τα γελια εξ αιτιας αυτων και τη γνωριμια με ατομα τα οποια δεν γνωριζα.

9) Με τους συναδελφους σας τι κλιμα επικρατεί; Που συναντησατε δυσκολιες;
Ραφαελα Κεσιδου: Προσωπικά είναι όλα μια χαρά. Πολύ φιλικό κλίμα χωρίς δυσκολίες μεταξύ μας. Όλα κυλάνε ομαλά.
Μακης Θεοδοσατος: το κλιμα ειναι αρκετα καλο και προχωραμε ακαθεκτοι.
Προσωπικα η πρωτη μου δυσκολια ηταν η απομνημονευση του ρολου και μετα η κινηση μου πανω στη σκηνη.

10) Μελλοντικη συνεργασια με τους Νεους Πρωταγωνιστες θα ηταν πιθανο ενδεχομενο; Αν θελατε να παιξετε εναν ρολο τι ρολος θα ηταν και τι εργο; Θα σας λειψει η ομαδα;
Ραφαελα Κεσιδου:  Η ομαδάρα μας φυσικά θα με λείψει. Δε περνάμε κι άσχημα. Όσον αφορά μια μελλοντική συνεργασία ναι γιατί όχι. Τώρα για το ρόλο δε ξέρω σίγουρα όμως θα προτιμούσα ένα μυστήριο ή θρίλερ που επίσης λατρεύω!
Μακης Θεοδοσατος: Ναι εφοσον μου δινοταν ξανα η ευκαιρια θα συνεργαζομουνα. Ισως οχι ως πρωταγωνιστης οπως τωρα αλλα απο οποιοδηποτε ποστο ειτε επι σκηνης ειτε -γιατι οχι;- και πισω απο αυτην.
-Οσο και να φανει παραξενο η οτι εχω το ρολο ετοιμο και δεν θελω να σκεφτω κατι αλλο ο ρολος που θα ηθελα να κανω θα ηταν εκεινος του Σκρουτζ στον οποιο παραπεμπει και ο χαρακτηρας που παιζω. Αυτο ειχα σκεφτει απο την πρωτη φορα που ειδα το ''A Christmas Carol'' με τον George Scott.
-Θα ηταν ψεμματα αν ελεγα οτι δεν θα μου λειψει η ομαδα.Δεν γινεται να περνας διαφορες καταστασεις με αλλα ατομα και να τις διαγραφεις και μαζι με αυτα τα ατομα που τις περασατε μαζι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

add