Ο Όλυμπος κινδυνεύει να πέσει στα δίχτυα της σόγιας! - OneMagazino

Breaking

OneMagazino

www.magazino1.blogspot.gr

add

Δευτέρα, Μαρτίου 18, 2013

Ο Όλυμπος κινδυνεύει να πέσει στα δίχτυα της σόγιας!


Δεν θα το περιμέναμε ποτέ από μία εταιρεία όπως ο “Όλυμπος’” που την εμπιστεύονται χιλιάδες καταναλωτές να κινδυνεύει να υποκύψει στα ...θέλγητρα της, ύποπτης για μεταλλαγμένα, σόγιας, έχοντας προχωρήσει ήδη σε πειραματικές καλλιέργειες στην Ελλάδα.

Η Greenpeace και 55.000 καταναλωτές ζητούν από τη γαλακτοβιομηχανια Όλυμπος να παγώσει κάθε σχέδιο επέκτασης της σόγιας και να επικεντρωθεί μόνο στην καλλιέργεια ελληνικών κτηνοτροφικών φυτών, όπως το κουκί και το ρεβίθι. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος που θα εξασφαλίσει την τήρηση της δέσμευσης, που πρώτος ανέλαβε ένα χρόνο νωρίτερα, για παραγωγή ντόπιων ζωοτροφών χωρίς μεταλλαγμένα.

Σήμερα, η μη μεταλλαγμένη σόγια γίνεται όλο και πιο δυσεύρετη. Τα διαθέσιμα αποθέματα της, παγκοσμίως, συνεχώς μειώνονται και κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή να επιμολυνθούν από μεταλλαγμένη σόγια. Οι συνέπειες από την καλλιέργεια μεταλλαγμένης σόγιας για την οικονομία, την υγεία, την κοινωνία και το περιβάλλον είναι ολέθριες.

Στην Ελλάδα, δεν χρειαζόμαστε τη σόγια! Αυτό έχουν δηλώσει και χιλιάδες καταναλωτές στηνιστοσελίδα της Greenpeace. Το κουκί, το ρεβίθι και το λούπινο της ελληνικής γης είναι μερικά μόνο από τα κτηνοτροφικά φυτά που δεν είναι μεταλλαγμένα, καλλιεργούνται παντού και εμπλουτίζουν τα χωράφια μας με φυσικό τρόπο.

Έχοντας μπροστά μας και πάλι τον κίνδυνο των μεταλλαγμένων, ζητάμε από την Γαλακτοβιομηχανία Όλυμπος να ακούσει τη φωνή των καταναλωτών: να πει «όχι» στη σόγια και «ναι» μόνο στο κουκί και τα υπόλοιπα κτηνοτροφικά φυτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: